www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Tudi v Ljubljani prvi eko hotel

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Tudi v Ljubljani prvi eko hotel

Avtor BTPS
Datum
3. februar 2012
Tip
Novica
Hotel Mons je prvi ljubljanski in drugi slovenski hotel, ki se ponaša s certifikatom Green globe.

Green Globe je svetovno razširjen certifikat, ki temelji na mednarodno sprejetih kriterijih za trajnostno delovanje in menedžment v turizmu. V akreditacijski sistem je vključenih 83 držav.  Kalifornijsko združenje že od svoje ustanovitve leta 1992 velja za najboljšo znamko na področju okoljske odgovornosti. Namen programa je opredeliti turistična podjetja in destinacije, ki skrbijo za okolje in učinkovito ravnanje z odpadki, vodo in energijo. Njegov namen je tudi zmanjšati operativne stroške turističnih podjetij.

Certificiranje standarda temelji na strogih merilih. Pri kategorizaciji ekoloških hotelov se komisija osredotoči na pet področij. Ocenjuje se energija (vpliv objekta na okolje), voda (ravnanje z vodo, odpadna voda), odpadke (ločevanje, reciklaža), eko dejavnosti (izobraževanja, delavnice) in varovanje okolja (spodbuda »fair-trade« dobaviteljev). V ospredje so bili postavljeni ustvarjanje ravnotežja med gospodarstvom, pridobitno dejavnostjo in civilno družbo, z načelom "kar je vzeto mora biti tudi vrnjeno."

Z namenom integracije trajnostnega razvoja v poslovanje, so v Hotelu Mons sprejeli različne ukrepe. Razvili so lastno blagovno znamko, ki deluje v skladu z zahtevami Green Globe certifikata. V hotelu danes deluje poseben odbor »Green team«, ki na rednih srečanjih skrbi za trajnostni razvoj, meri in vpeljuje nove standarde. V izvajanje aktivnosti so vključeni tudi vsi zaposleni, ki se udeležujejo strokovnih usposabljanj. Svojo družbeno odgovornost kažejo z izdelanim načrtom ločenega zbiranja odpadkov in vzpostavitvijo »eko točk«. Ciljno spremljajo porabo električne energije, zemeljskega plina in pogonskega goriva. Razvili so lasten okoljski portal. Z donacijami knjig, nakupom gradiva in materiala humanitarnih organizacij pomagajo pomoči potrebnim, so partner programa »Projekt mobilnosti – Leonardo da Vinci«, partner športnih zvez,…  

Tovrstna poteza postavlja Hotel Mons skupaj z bohinjskim Park EKO hotelom za  zgled v slovenski ekološki poslovni praksi. Naj omenimo, da sta tako Mons kot Bohinj Park EKO hotel prejemnika nagrade sejalec za inovativnost v slovenskem turizmu.
Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...