www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Po Prlekiji s starodobnimi kolesi

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Po Prlekiji s starodobnimi kolesi

Avtor BTPS
Datum
12. avgust 2014
Tip
Novica

Künštni Prleki so spoznali, da je staro kolo posebnost. Potovati z njim je nekaj neponovljivega. Res je vožnja bolj počasna in nekoliko bolj je treba pritisniti na pedala, a več veselja prinese občutek, da so s takšnimi kolesi potovali že naši dedje - takrat je bilo za eno kolo treba prodati najmanj dobro kravo.

Na potepu po Prlekiji stara kolesa prevzamete pred muzejom društva Johanna Janeza Pucha v Ljutomeru. Vodeno si ogledate mestni park v Ljutomeru in pot nadaljujete proti vasi Mota, kjer dosežete brod na reki Muri. Po malici, ki jo pripeljete s seboj, vas Tinekov brod popelje čez Muro na prekmursko stran. Po povratku v Prlekijo po ravninskem delu nadaljujete do vasi Razkrižje. Kovač, ki ustvarja v stari kovačnici, je vaš naslednji gostitelj, in z njim spoznate zgodovino kovaštva treh generacij. Domačini v prazgodovinski vasi pa vam prikažejo način življenja pred 5500 leti. Nadaljujete v smeri Železnih Dveri. V  Gresovščaku ob ribnikih degustirate tišino. Preden vas pot povede med vinogradi na vinsko sleme, stopite še v posebno vinsko klet, kjer poskusite vino. Sledi še slab kilometer pešačenja ob kolesu, ko prispete na domačijo Belec. V 350 let stari zidanici vas pričaka kosilo iz krušne peči. Domačija z muzejem, galerijo, vinsko kletjo in delavnico domačih obrti je tudi sedež vlade Naše Republike Prlekije. Z nekaj vloženega dela lahko poskrbite za to, da boste naslednjič poskusili vino, ki ga boste sami pridelali.

Organizatorji poleg opisanega vodenega ogleda vodijo še druge oglede Prlekije s kolesom.

Več informacij TUKAJ.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...