www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Prezentacija posebnosti in unikatnosti Slovenije

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Prezentacija posebnosti in unikatnosti Slovenije

Avtor concierge
Datum
15. maj 2012
Tip
Ideja
Ponujam

Sistematična in konceptulno dovršena avtorska  predstavitev slovenskih naravnih in kuturnih znamenitosti ter posebnosti v angleškem jeziku, ki jo spremlja predavanje v slovenskem ali angleškem jeziku. Animacijsko - prezentacijski avtorski izdelek  je v powerpoint obliki (115 diapozitivov), vsebuje pa lastne stilsko dodelane fotografije (cca. 400 fotografij), naslove in tekste v angleškem jeziku s subtilno dodelano animacijo (150 MB). 

Poudarek je na unikatnih elementih slovenskega geografskega in družbenega prostora, saj se nahajamo na stičišču štirih evropskih geografskih področij in kultur, s tem pa se ustvari nekakšno naravno stekališče evropskega prostora, katerega unikatnost želimo predstaviti vsem zainteresiranim individualnim gostom - turistom ali poslovnežem. Za prve si želimo da se k nam vrnejo zopet oz. nas priporočijo naprej (reklama od ust do ust), za druge pa, da k nam pridejo preživeti svoj dopust. Prezenatacija služi tudi kot del animacijskega programa za kongresne, seminarske, konferenčne goste kot tudi za turistične skupine z namenom prodaje turističnih aranžmajev (izletov).

Težišče je na centralni zahodni slovenski turistični osi (Julijske Alpe, Ljubljana, Kras z Obalo) ter naravnih in kulturnih posebnostih, ki nas ločijo od "konkurence". Slovenija kot geografsko in biotsko ena najbolj raznovrstnih dežel sveta,  dežela matičnega krasa z več kot 10.000 jamami, kozolci, zibelka čebelarstva s panjskimi konjčnicami, Slovenci kot narod gornikov, konjeništvo z Lipicanci, kulinarika in enologija (vinski svet v malem),  zgodovinske in kulturne povezave v spregi z arhitekturo, rekordno število cerkva (2.850) in gradov na tako majhnem prostoru, del posvečen turistični regiji Julijskih Alp in TNP-ju pa je sploh dodelan do osupljivih podrobnosti...  vse  na enem mestu.

Za uporabnike BTPS nudim posebno ugodnost, brezplačno animacijsko predavanje s strokovnim posvetom (brainstorming prezentacija) in za kasnejše dogovore  poseben popust v višini 20 %.
  Ker imam veliko znanja s tega področja, sem ga že veliko delil in sem ga pripravljen deliti še naprej, ker moja osnovna teza iz izkušenj je, tu imamo takšno koncentracijo naravnih in kulturnih danosti, da bi s pravilnim načinom dela (predvsem v hotelirstvu in celem turistično infrastrukturnem podsistemu) lahko samo od turizma živeli.

Celotna vsebina

Že stoletja prebivamo na stičišču različnih kultur in prometnih povezav.  Biotska nadpovprečje raznovrstne narave ter  bogata in prepletena kulturna dediščina nam dajeta več kot dobro podlago za uspešno učlenitev v evropsko družino držav. Slovenija naj postane prostor, kjer se bo srečeval svet. Prostor, v katerem bodo hotela imeti svoj sedež najuspešnejša svetovna podjetja, kjer se bodo sklepali najtežji mirovni sporazumi, od koder se bodo širile ideje miru in sodelovanja in kjer bodo ljudje še vedno lahko uživali v neokrnjeni naravi in gostoljubju ljudi.
Za vse to moramo ohraniti bogastvo in raznolikost narave in kulture. Z občutkom in smislom za okolje moramo razvijati potrebno turistično infrastrukturo ter graditi prihodnost s pomočjo znanosti in raziskovanja povezanih s prakso.Najpomembnejši so seveda ljudje. Vlagati je treba v njihovo znanje, jim omogočiti nenehno učenje, osebnostni razvoj, samozavest. Le tako bodo lahko aktivni državljani, ki bodo znali in zmogli upravljati s seboj, Slovenijo in Evropo.

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...