www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::BTPS IZZIV - Humanitas > Afrika

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

BTPS IZZIV - Humanitas > Afrika

Avtor BTPS-izzivi
Datum
17. avgust 2010
Tip
Energija
Ponujam
Nadaljujemo s predstavitvijo BTPS izzivov, ki so jih naši izzivalci zastavili v sklopu napovedane oktobrske projektne delavnice "Inovativno trženje za zeleni turizem" na letošnjem oglaševalskem festivalu Zlati boben.

Pretekli teden smo vam predstavili trženjski izziv turistične agencije Kompas Novo mesto, tokrat pa se podajamo v vode trajnostnega turizma v tretjem svetu. Izziv je prispevalo Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti Humanitas, zmagovalec izziva pa bo za nagrado prejel brezplačno tridnevno bivanje v Afriki!

1. Kratka opredelitev organizacije in poslanstva

Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti Humanitas je nevladna organizacija, ki se zavzema za manj privilegirane skupine prebivalstva v Sloveniji in drugod po svetu. S pomočjo globalnega učenja, medkulturnega dialoga in razvojnih projektov širi zavedanje o soodvisnosti nas vseh in pomenu uveljavljanja človekovih pravic ter vzpodbuja spoštovanje raznolikosti.

V okviru projekta Do trajnostnega razvoja preko odgovornega turizma in pravične trgovine v Burkina Fasu je Humanitas skupaj z burkinafaškim društvom Kafuli pričel delovati na področju odgovornega turizma, ki ga razumemo kot turizem, ki ne škoduje ne naravnemu okolju ne lokalni skupnosti, prispeva k njeni ekonomski, kulturni, socialni in okoljski trajnosti ter stremi k seznanjanju turistov z lokalno kulturo ter težavami, s katerimi se le-te srečujejo.

V okviru projekta sta Humanitas in Kafuli v mestu Bobo Dioulasso v Burkina Fasu razvila v 7 delavnic, med katerimi lahko turisti izbirajo. To so delavnica tradicionalnega tkanja, kjer se turisti preizkusijo v tkanju, delavnica tradicionalnega izdelovanja izdelkov iz brona, delavnica bombaža, kjer turisti obiščejo plantaže bombaža in se seznanijo s problematiko bombaža v Burkina Fasu, delavnica manga, kjer turisti obiščejo sušilnico manga, delavnica proizvodnje lokalnega piva, delavnica burkinafaške kuhinje ter delavnica burkinafaških posebnosti.

Humanitas ne organizira potovanj v Burkina Faso temveč zeli vključiti delavnice v že obstoječe turistične programe slovenskih in tujih turističnih potovalnih agencij. Poleg tega želi seznaniti slovenske turiste in popotnike s pomenom odgovornega turizma ter spodbuditi slovenske turistične agencije k vključitvi osnovnih principov odgovornega turizma (sodelovanje z lokalnimi organizacijami in skupnostmi, finančna transparentnost poslovanja in sodelovanja, pravično plačilo lokalnih vodičev in partnerjev, vlaganje delnega zaslužka v socialne in razvojne projekte lokalne skupnosti, uporaba okolju prijaznih transportnih sredstev, itd) v svoje poslovne strategije.

Več o društvu www.humanitas.si.

2. Opis izziva

Kako spodbuditi slovenske turistične agencije k vzpostavitvi odgovornih potovanj v Burkina Faso in vključitvi delavnice v svoj program ter kako jih spodbuditi k upoštevanju osnovnih principov odgovornega turizma v svojih poslovnih strategijah?

3. Opis nagrade za najboljšo rešitev

Najboljšo rešitev za enega od izzivov bomo nagradili s 3-dnevnim brezplačnim spanjem v društvu Kafuli v Burkina Fasu ter udeležbo na treh delavnicah po lastni izbiri.

Rešitev za "BTPS IZZIV - Humanitas" lahko, enako kot vse druge, dp 22.9.10 oddate na btps-izzivi.turistica.si!

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS-izzivi.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...