www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::BTPS IZZIV - Postojnska jama

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

BTPS IZZIV - Postojnska jama

Avtor BTPS-izzivi
Datum
2. september 2010
Tip
Energija
Ponujam
Predstavljamo vam nov BTPS Izziv, ki vas čaka na spletni povezavi http://btps-izzivi.turistica.si/. Kot sedaj že dobro veste, izzive rešujemo v sklopu delavnice Inovativno trženje za zeleni turizem, ki bo 7. oktobra potekala v sklopu oglaševalskega festivala Zlati boben v Portorožu.

TRŽENJE SVETOVNIH ATRAKCIJ

Izzivalec je podjetje Turizem Kras, ki upravlja z dvema najdragocenejšima slovenskima biseroma, Postojnsko jamo in Predjamskim gradom. To sta turistični atrakciji svetovnega formata in posledično prvi turistični destinaciji Slovenije.

Postojnska jama, ki slovi po izjemni lepoti, je v svetu druga največja jama, ki je odprta za turiste ter edina, ki si jo lahko ogledate z vlakcem. Do danes jo je obiskalo že 33 miljonov turistov z vsega sveta. Obiskovalci ostajajo brez besed ob fantastičnih apnenčastih kreacijah, ki jih je narava, kapljico po kapljici, ustvarjala milijone let in skrivnostni človeški ribici, ki se je prilagodila življenju v večni temi.

Predjamski grad, ki leži v Predjami, le 10 km od Postojnske jame, se uvršča med 10 najbolj spektakularnih gradov na svetu. Je edini na svetu, ki je zgrajen visoko v steni jame. Že samo ime Predjamski grad pove, da gre za “grad pred jamo”. Z gradom je povezana legenda o vitezu Erazmu.


Izziv se glasi: Oblikujte tiskani oglas A 4 formata in jumbo plakat za Postojnsko jamo in Predjamski grad (ločeno in skupaj) za objavo v tiskanih medijih oz. na mega plakatih. Gre za promocijo na globalni ravni, po celem svetu. Najprepoznavnejši elementi Postojnske jame so: kapnik briljant, ki je simbol jame, človeška ribica in vlak. Oglas in jumbo plakat naj vsebujeta sporočilo, da sta to destinaciji, ki ju turist enostavno mora obiskati, sicer ne bo mogel reči, da je obiskal Slovenijo (A MUST SEE). Na razpolago je veliko materiala, ki ga najdete na spletni strani www.postojnska-jama.si ali pišite na info@batagel.com

Nagrada za najboljšo rešitev je alternativni ogled postojnskega jamskega sistema in kosilo v čudovitem ambientu Jamskega dvorca za 4 osebe. V nepozabni dogodivščini si boste v posebni opremi (čelada s svetilko, kombinezon, škornji), za katero bomo poskrbeli mi, ogledali tiste dele jame, ki niso odprti za javnost.

Rešitev lahko, enako kot vse druge, do 22. 9. 2010 oddate na btps-izzivi.turistica.si!

Pa veliko navdiha!

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS-izzivi.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...