www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Zmagovalna "slow" rešitev BTPS izziva Kompas NM

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Zmagovalna "slow" rešitev BTPS izziva Kompas NM

Avtor BTPS-izzivi
Datum
18. oktober 2010
Tip
Ideja
Ponujam
Kot obljubljeno predstavljamo zmagovalno rešitev enega izmed BTPS izzivov, ki ga je zastavila turistična agencija Kompas Novo mesto. Avtorici rešitve sta študentki UP FTŠ Turistice Nataša Gočen, Maja Orehek in oblikovalka Tina Podbregar, naslov zmagovalnega predloga pa je Slow travel Slovenija - prvi slovenski slow travel portal.

Kar štirje izmed produktov turistične agencije Kompas Novo mesto so se v preteklosti uvrstili med finaliste za nagrado Sejalec in v tokratnem izzivu je agencija moč mladih izkoristila za pridobitev čim bolj inovativnih predlogov za trženje teh produktov.

Kot odgovor na izziv avtorice zmagovalne rešitve predlagajo izdelavo portala za t.i. slow travel. Ta izhaja iz filozofije slow food in stremi k temu, da si turisti za obisk destinacije vzamejo čas, spoznajo navade lokalnega prebivalstva, zaživijo z njimi in doživijo destinacijo. Avtorice predlagajo portal, na katerem bi našli celotno turistično ponudbo slow turizma Dolenjske in Bele Krajine. Po portalu bodo obiskovalce predvidoma vodili trije simboli - polž, ki predstavlja turistično infrastrukturo, kokoš, nosilka naravne in kulturne dediščine, ter jež, simbol doživetij in spominov.

Zmagovalna rešitev je v celoti na voljo v polju Celotna vsebina, do katerega imajo dostop vsi registrirani obiskovalci Banke turističnih priložnosti Slovenije. Če še nimate svojega uporabniškega imena in gesla, je za registracijo dovolj vaš email naslov  >> registracija.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS-izzivi.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...