www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::BTPS IZZIV - Kompas od Putnika do futurista

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

BTPS IZZIV - Kompas od Putnika do futurista

Avtor BTPS-izzivi
Datum
20. april 2011
Tip
Energija
Ponujam

Izzivalec:
Izziva turistično podjetje Kompas d. d., ki letos praznuje 60-letnico obstoja. Ob tej priložnosti bo posebni del praznovanja namenjen vsem kreativnim in kritičnim turističnim mislecem in ponudnikom. 

Opis izziva:

Izzivalec zbira kritična razmišljanja na spodnji temi. Sodelujete lahko pri obeh izzivih:

1. »Kompas DANES«
UNWTO je dokazal, da zelena usmeritev državam, kot so Nemčija, Avstrija in Švica, prinaša nadpovprečno profitabilnost in ekonomski uspeh. Pri nas, v Sloveniji, so stroški zelene usmeritve dandanes še previsoki. Kako preoblikovati Kompasove produkte, da bodo zeleni, trajnostni in družbeno odgovorni, pa obenem ekonomsko upravičeni, profitabilni, uresničljivi, prodajljivi in dostopni? Razmislite, predlagajte, oblikujte priporočila in pripravite akcijski načrt za nove Kompasove produkte v sezoni 2011/12!

2. »Kompas JUTRI«
Za Kompasom d.d. je 60 let poslovne poti. Kakšna pa bo Kompasova usmeritev čez 60 let, leta 2071? Kdo bo potoval z nami? Kam bodo potovali naši gostje? Kako bodo kupovali naše storitve? Kakšne produkte jim bomo nudili in po katerih prodajnih poteh? Sprostite svojo domišljijo in uporabite svoje znanje ter pričarajte Kompasova potovanja leta 2071!

Nagrade:
Avtorji najboljših prispevkov bodo svoje razmišljanje in predloge predstavili na delavnici »Kompas izziva danes in/za jutri«, ki bo potekala 15. junija 2011 v sklopu praznovanja Kompasove 60-letnice v Portorožu. Najboljše rešitve bodo objavljene v posebnem Kompasovem zborniku, ki bo izšel ob tej priložnosti, zmagovalci pa bodo prejeli tudi enodnevni izlet v Benetke s Kompasovim katamaranom Prince of Venice za 2 osebi.

Rok za oddajo:
Rok za oddajo prispevkov je 1. junij 2011.

Postopek za oddajo rešitve:
Prispevke zbiramo v obliki BTPS idejnih pologov. V ta namen morate odpreti svoj BTPS uporabniški račun Nato dodate nov polog po naslednjem postopku: Moja BTPS > Dodaj nov polog > Tip: Ideja.
V Povzetku dodajte javno dostopen povzetek svojega prispevka. Podrobno rešitev opišite v polju Celotna vsebina in v pripetih dokumentih. Celotna vsebina bo vidna le osebju BTPS in izzivalcu ter drugim, katerim boste morda kasneje sami dodatno dodelili dostop.
V polje Oznake vpišite "izziv-Kompas".

Dodatna navodila:
Prispevke v polju Celotna vsebina ali v priponki obvezno podpišite z imenom in priimkom. Če se šolate, dopišite, katero šolo/fakulteto obiskujete.
Dolžina prispevka je omejena na največ 7.000 znakov s presledki. Font črk je 12 pik, pisava Times New Roman.
Prispevke oddajte v slovenskem jeziku.
Za več informacij o poslovanju Kompasa d.d. in njegovih produktih lahko pišete na e-naslov  sandra.cerar@kompas.si (01 2006 200).

Prispevke bo ocenila komisija, sestavljena iz predstavnika podjetja Kompas d.d., predstavnika Fakultete za turistične študije Turistica Portorož in predstavnika Banke turističnih priložnosti Slovenije.
Strokovna komisija bo prispevke "Kompas DANES" ocenila v skladu z naslednjimi kriteriji: uresničljivost, prodajljivost, donosnost, trajnost in dostopnost. Glavna kriterija pri ocenjevanju prispevkov "Kompas JUTRI" bosta izvirnost in kreativnost.

O udeležbi na delavnici boste obveščeni najpozneje do 10. junija 2011.

Predstavitev izzivalca:
Kompas d.d. je turistično podjetje z najdaljšo turistično tradicijo v Sloveniji – letos (1.7.2011) praznuje že 60 let obstoja. Kompas je mednarodna korporacija, ki s svojimi 22 podjetji Kompas v tujini in kar 19 lastnimi poslovalnicami Kompas in Last Minute Center v Sloveniji skrbi za organizacijo turističnih storitev doma, v Evropi ter vseh celinah sveta.

Kompas d.d. je imetnik certifikata ISO 9001 in je že peto leto prejemnik nagrade Trusted Brand.
V Kompasovi ponudbi lahko podjetja, posamezniki, družine in skupine najdejo prav vse turistične storitve (pripravljene aranžmaje, letalske vozovnice, hotele, vstopnice, prevoze, poslovne storitve, dodatne turistične storitve, kot so zavarovanja, viziranje, parkiranje, koncerti, športne prireditve).
Kompas je znan po svoji tradicionalni kakovosti, odličnosti svojih storitev tako v organizaciji, kot v izvedbi, ter predanosti zadovoljstvu svojih kupcev (B2C, B2B).

Vabljeni k oddaji rešitve izziva! Veselimo se vaših iskrivih misli in zamisli!

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS-izzivi.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...