www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Vseslovenski pohod po Sloveniji

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Vseslovenski pohod po Sloveniji

Avtor mitja.lavtar
Datum
31. maj 2011
Tip
Ideja
Ponujam

 Pohod čez Slovenijo z namenom spodbuditi Slovence, naj potujejo po Sloveniji in dopustujejo doma. Dvomesečni pohod, katerega podpira odlično pripravljena spletna stran, ki skrbi za cilj projekta: promocijo slovenskih krajev(skozi opise potovanja). Seveda bi bila skupina pohodnikov, ki izmenjujoče z vsaj enim stalnim članom(menoj) hodi naokrog po Sloveniji deležna velike medijske pozornosti.
V krajih, ki bi jih prečkali, bi se za sprejem in predstavitev kraja dogovorili z LTO-ji, ki bi imeli dobro priložnost predstaviti se širši javnosti, sem bi spadali tudi majhni, neznani kraji. Za hojo z nami bi spodbudili lokalne veljake, kot so župani, povabili pa bi tudi kake znane slovenske politike in estradnike, naj se udeležijo vseslovenskega pohoda v podporo raziskovanju Slovenije in počitnikovanju doma. Ob uspehu akcije in dobri promociji bi se pri posameznih delih poti za nekaj dni utegnilo priključiti kar veliko število ljudi!

Ta pohod bi tudi spremenil v poslovno priložnost, s tem da bi povabil slehrnega Slovenca, naj se udeleži pohoda po njegovi Sloveniji, pri tem pa bi stroške nočitev, kosil, vstopnin,..., prodajal kot pavšalne proizvode glede na dni udeležbe na pohodu. Cena bi seveda krila stroške potovanja in organizacije. Pohodniki bi imeli organiziran prevoz opreme, polni penzion, nočitve, animacijo, vstopnine v plačljive lokalne znamenitosti.

Tudi turistični trendi in usmeritve so v prid tej ideji: naš pohod bi bil eko, spodbujal bi počitnikovanje v Sloveniji(kamor se vse bolj usmerjajo slovenski turisti), spada pod okrilje aktivnega turizma, pa še ob dovoljšnji medijski podpori damo možnost slovenskim krajem, da se predstavijo.

V nadaljnih življenskih fazah tega podjetja bi začeli organizirati tudi krajše skupinske nekajdnevne pohode po Sloveniji. Obstaja velko poti in transverzal, ljudje pa radi hodijo v družbi, kar je dobra poslovna priložnost, sploh če se bi organiziralo večdnevne skupinske pohode in jih prodajalo pavšalno. Produkt se lahko razširi tudi na tuje trge in pa različne segmente kupcev(teambuildingi, družinski, upokojenski,...). Torej specialisti za organizirane pohode po Sloveniji, z odmevnim prvim produktom(vseslovenski pohod), ki dobro promovira operaterja, v nadaljevanju pa razvoj novih produktov.

Foto: www.sxc.hu, Avtor: dsparil

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja mitja.lavtar.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...