www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::M-Guide-Turistične informacije na mobilnikih

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

M-Guide-Turistične informacije na mobilnikih

Avtor hal
Datum
31. maj 2011
Tip
Ideja
Ponujam

mGuide storitev je aplikacija, ki obiskovalcu turistične lokacije omogoča, da preko svojega mobilnega telefona s skeniranjem QR kode, ki je nameščena vidnem mestu na lokaciji, dobi multimedijske turistične informacije.

Problematika
Problem, ki ga storitev naslavlja je, posredovanje vsebin na mestih, kjer je potrebna večja količina in/ali multimedialnih vsebin in /ali interaktivnih vsebin in jih zaradi (različnih) razlogov na drug način ni možno zagotoviti. Namesto dragih on-site naprav (informacijski kioski ipd., ki so podvržene vremenskim vplivom, vandalizmu, okvaram, težavam z dostopom do energijskih virov) izkorišča moč sododbnih mobilnih aparatov, ki jih vsak turist današnjega dne prenaša s seboj.

Turizem
Projekt je zasnovan kot odgovor na problematiko, s katero se srečujejo tudi bolje obiskane, predvsem pa manj znane in manj obiskane turistične znamenitosti. Slednjim prav majhnost in iz nje izhajajoči problemi, ki jih analiziramo v nadaljevanju, omejujejo možnosti ustrezne opremljenosti in kadrovske pokritosti. To posledično pomeni še manj turistov, manj prihodka in s tem manj sredstev, kar omenjene probleme še dodatno potencira. Da, po drugi strani, te znamenitosti niso zanemarljive, priča njihovo število.

Iz lokalnega okolja je tipičen primer takšne znamenitosti Kapela na Malem gradu v Kamniku, kjer so vodeni ogledi organizirani le v poletnih mesecih in po predhodnem dogovoru, hkrati pa Mali grad predstavlja primarno referenčno turistično točko za obiskovalce Kamnika. To pomeni, da je večjem delu leta obiskovalec na lokaciji prepuščen samemu sebi in vsebinsko omejenim oznakam na informativnih tablah.

Funckionalnost
Vsebino informacij določa upravljavec sistema (lahko je lokalna turistična organizacija, društvo, ponudnik storitev ipd.), ki z objavljenimi informacijami samostojno upravlja preko administrativnega modula. Ta mu omogoča objavo fotografij, povezav, videov in ostalih predstavitvenih vsebin, ki izbrano lokacijo karseda najbolje predstavijo. Uporabniku lahko ponudijo tudi dodatne vsebine – npr. predloge, kam naprej, kje prespti, restavracije v bližino, kontaktne informacije ipd.
 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja hal.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...