www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Smučišče 2864 Bohinj

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Smučišče 2864 Bohinj

Avtor Bohinj Park EKO Hotel
Datum
31. maj 2011
Tip
Ideja
Ponujam

Prvak trajnostnega razvoja v turizmu Bohinj Park EKO Hotel se širi: Ekološki resort poleg hotela, kongresnega centra, bowlinga, wellnessa in vodnega parka z zunanjimi bazeni napoveduje izgradnjo smučišča z najdaljšim številom kilometrov prog v Sloveniji in odslej nastopa pod okriljem enotne znamke 2864.

Ideja novega smučišča 2864 Bohinj je del vizije trajnostnega razvoja Bohinja stran od naravnih biserov - torej v turističnem centru Bohinjska Bistrica in ne ob samem jezeru. Nastajajoči center je zaznamovala postavitev Vodnega parka Bohinj, zatem 1. ekološkega hotela v Bohinju, nastajajočega smučišča 2864 in nenazadnje tudi novega, sodobnega konferenčnega centra. Tako kot vodni park in hotel bo tudi smučišče temeljilo na najvišji tehnološki ravni, izraziti energetski varčnosti in kar je še pomembnejše - opiralo se bo na vse tri stebre trajnostnega razvoja. Velika prednost je tudi izkoriščanje naravnih danosti, torej edinstvena pozicija med obstoječima smučiščema Sorica ter Kobla, kjer bo novo smučišče povezalo obstoječe proge obeh smučišč in tako omogočilo smučarsko prehodnost južne in severne lege.

Smučišče se bo ponašalo s kar najdaljšim številom prog v Sloveniji. Najsodobnejši gondolski sistem z 10-sedežnimi kabinami bo dolino povezal z vrhom grebena – nastala bo višinska razlika 1050 m, ki obenem predstavlja tudi idealno platformo za postavitev poletnega gorsko kolesarskega parka. Na bele strmine se boste lahko pripeljali »zeleno«, saj je smučišče kot edino v Sloveniji neposredno povezano z vlakom.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Bohinj Park EKO Hotel.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...