www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Okoljevarstvena vloga Zdravilišča Radenci

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Okoljevarstvena vloga Zdravilišča Radenci

Avtor ancka
Datum
25. julij 2011
Tip
Znanje
Ponujam

Polog kandidira za nagrado Študentski Snovalec. Celotna vsebina je dostopna vsem registriranim uporabnikom BTPS. Če še niste uporabnik BTPS, to lahko postanete z registracijo.

Turizem velikokrat obravnavamo kot dejavnik obremenjevanja okolja, premalokrat pa se vprašamo, kakšen pomen ima turizem pri varovanju okolja pred negativnimi pritiski. Iz te misli izhaja namen diplomskega dela, ki obravnava varstvo okolja v Zdravilišču Radenci in ugotavlja vlogo zdravilišča na tem področju v lokalnem okolju. V diplomskem delu je bil uporabljen regionalno dopolnjen DPSIR model raziskovanja okolja, s katerim smo za Zdravilišče Radenci ugotavljali gonilne sile in njihove pritiske, stanje okolja, vplive spremenjenega stanja okolja in odzive zdravilišča na okoljske probleme. Izkazalo se je, da Zdravilišče Radenci področje varstva okolja ureja v okviru sistema ravnanja z okoljem mednarodnega okoljskega standarda ISO 14001. Rezultati so pokazali trende zmanjševanja pritiskov na okolje za področje vode, zraka ter odpadnih snovi. V preteklosti je imelo Zdravilišče Radenci pomembno vlogo pri izgradnji osnovne okoljske infrastrukture, danes pa svoje aktivnosti usmerja v razvoj okolju prijaznega turizma. Z metodo intervjuja smo ugotavljali še, kakšno je sodelovanje med zdraviliščem in Občino Radenci. Po odgovorih sodeč je bilo to v preteklosti zelo dobro, po zastoju v zadnjih nekaj letih pa se ponovno izboljšuje. Diplomsko delo je dopolnjeno z geografskimi smernicami za nadaljnji razvoj, kjer med drugim predlagamo sistem reinjektiranja termalne vode, obnovo zdraviliškega parka z ureditvijo botanične učne poti in izvedbo analize nosilne zmogljivosti prostora za turizem.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja ancka.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...