www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Prostovoljstvo v funkciji odgovornega turizma

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Prostovoljstvo v funkciji odgovornega turizma

Avtor Jasna
Datum
28. julij 2011
Tip
Znanje
Ponujam
Polog kandidira za nagrado Študentski Snovalec. Celotna vsebina je do razglasitve končnih rezultatov na ogled samo članom komisije Študentskega Snovalca.

Turizem predstavlja danes enega največjih, najmočnejših in najhitreje rastočih globalnih industrijskih sektorjev. Zaradi svoje razsežnosti in hitre rasti ima velik vpliv na naravno, družbeno in kulturno okolje, kar ima pozitivne in negativne posledice. Masovni turizem je v zadnjih letih postal predmet številnih negativnih kritik, zaradi katerih je začela turistična industrija razvijati nove ekonomsko, socialno in ekološko sprejemljive vrste turizma. Vrsta odgovornega turizma, ki je v zadnjih letih doživela velik razvoj in pritegnila pozornost velikega števila turistov ter ostalih akterjev turističnega sektorja je volonterski turizem, torej turizem, ki kombinira potovanje in opravljanje raznovrstnega prostovoljnega dela na obiskani destinaciji. Tudi prostovoljno delo dobiva v zadnjih časih vse večji pomen, saj spodbuja pomembne vrednote kot so humanost, strpnost, pravičnost, solidarnost in enakost, ki so v sodobni materialistični družbi vedno manj prisotne. Z naraščanjem števila turistov narašča tudi število zasposlenih v turističnem sektorju, zato je v nekaterih primerih prostovoljna delovna sila bistvenega pomena. Rezultati ankete so pokazali, da študenti Turistice nimajo poglobljenega znanja o prostovoljstvu v turizmu, zanimanje za tovrtstne izkušnje in predmete študija pa je zelo visoko. Na podlagi dobljenih rezultatov se lahko sklepa, da bi na Turistici imela tako praktična preizkušnja kot teoretsko preučevanje prostovoljstva v turizmu, velik uspeh.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Jasna.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...