www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Tematska pot za slepe in slabovidne otroke

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Tematska pot za slepe in slabovidne otroke

Avtor pegaz
Datum
1. september 2011
Tip
Znanje
Ponujam
Polog kandidira za nagrado Študentski Snovalec (prijave zbiramo do 31.8.). Celotna vsebina je do razglasitve končnih rezultatov na ogled samo članom komisije Študentskega Snovalca.

V teoretičnem delu diplomskega dela sta opredeljena pojma turistično in turistično vodenje za osebe s posebnimi potrebami. Definirane so značilnosti oseb s posebnimi potrebami in pojasnjene osnovne vrste in kategorije oviranosti. Podrobno so opisane potrebe, želje in zmožnosti slepih in slabovidnih oseb. Jedrnato je predstavljen Maribor in Mariborski park z bližnjo okolico in infrastrukturne dispozicije za pripravo tematske poti za slepe in slabovidne. Predstavljeni so primeri dobre prakse v svetu in Sloveniji. V raziskovalnem delu diplomske naloge smo z intervjujem pridobili še nekaj informacij o dejanskih željah in potrebah slepih in slabovidnih otrok kot uporabnikih turističnega produkta. Predstavljena je analiza ankete turističnih delavcev. V praktičnem delu diplomske naloge smo na podlagi pridobljenih informacij pripravili tematsko pot za slepe in slabovidne otroke in nadgradnjo doživljajskega igrišča. Projekt tematske poti bomo izvajali z društvom CPM, vsako leto od marca do septembra.

Foto: www.sxc.hu, Avtor: mihow
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja pegaz.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...