www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Znani dobitniki snovalca 2011

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Znani dobitniki snovalca 2011

Avtor BTPS
Datum
11. december 2011
Tip
Novica
Na prvih Dnevih slovenskega turizma, ki so potekali v Portorožu, so bile tretjič podeljene nagrade snovalec, s katerimi Slovenska turistična organizacija in Ministrstvo za gospodarstvo spodbujata promocijo in uresničitev novih idej - invencij v turizmu, ki bodo z uresničitvijo v prihodnosti postale inovacije, zrele za kandidiranje na razpisu Sejalec.
 
Na razpisu Snovalec je v letošnjem letu kandidiralo 73 zamisli, objavljenih na portalu Banke turističnih priložnosti Slovenije. Med njimi je komisija izbrala devet finalistov, ki so se ji predstavili v živo, in na podlagi tega razglasila zmagovalce. Zmagovalci so si poleg promocije ob uresničitvi svojih idejnih pologov zagotovili tudi 10.000 evrov bruto nepovratnih sredstev:

Cooltura na maturi - Collegium Mondial Travel
Zavedamo se, kako težko, a obenem pomembno je slovensko književnost, slovenske kraje in slovensko zavest približati mladim. Zato pozdravljamo zamisel podjetja Collegium Mondial Travel in njihov program Cooltura na maturi, prek katerega bodo srednješolci aktivno spoznavali maturitetno snov pri predmetu slovenščina. Znesek 10.000 evrov bruto namenjamo razvoju produkta, ki bo dijake popeljal po izbranih slovenskih krajih, jih seznanil s slovensko kulturo in običaji ter jim omogočil srečanje z avtorjem maturitetnega besedila. Verjamemo, da bo produkt dolgoročno vplival tudi na potovalne navade slovenskih mladostnikov.
 
Kulinarične poti v destinaciji Rogla-Pohorje - Unior d.d., Program Turizem
V podjetju Unior d.d., Program Turizem, verjamejo, da prihodnost razvoja destinacije Rogla leži v povezovanju lokalnih ponudnikov, pridelovanju lokalne hrane in ponujanju lokalnih dobrot obiskovalcem, ki jih ni nujno za vsako ceno zadrževati le v hotelu. Da namreč turisti destinacijo začutijo v celoti in se vanjo zaradi njene bogate ponudbe vračajo, jih je treba spodbuditi tudi k obisku ostale destinacijske ponudbe, v primeru nagrajene prijave tudi lokalnih ponudnikov gastronomije na terenu. Z nagrado 10.000 evrov bruto zato podpiramo razvoj Kulinaričnih poti v destinaciji Rogla-Pohorje, ki bodo Roglo umestile na gastronomski zemljevid Slovenije in Evrope.

Medicinski turizem - Panoramic Travel in Medical center Rogaška
Medicinski turizem je hitro rastoča panoga, ki ima velik potencial za razvoj tudi v Sloveniji. Še posebej pomembno je, da se storitve, ki sestavljajo tako kompleksno turistično ponudbo, izvajajo povezano in usklajeno. S tem namenom strokovna komisija Snovalec 2011 podpira prijavitelja, Panoramic Travel in Medical center Rogaška, ter jima namenja 10.000 evrov bruto sredstev za nadaljnji razvoj in promocijo Slovenije kot destinacije za zdravstvene storitve in storitve dobrega počutja.
 
Tematska pot za slepe in slabovidne - Tajša Perović
Že dlje časa velja, da morajo biti turistična doživetja dostopna vsem ljudem, ne glede na njihov položaj in/ali zdravstveno stanje. Veseli nas, da iz Maribora prihaja pobuda o ureditvi tematske poti za slepe in slabovidne, ki bo pomembno obogatila ne le mestno, temveč tudi vseslovensko turistično ponudbo. Produkt ne bo namenjen le določeni skupini; namenjen bo vsem nam, da se zavemo naše raznolikosti in različnih načinov dojemanja sveta okrog nas. Zamisel zato podpiramo z 10.000 evri bruto.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...