Nagrajeni produkt poziva
Sejalec 2011,
Gastronomski zakladi Istre, v letu 2012 poteka kar 10 mesecev. V sklopu projekta 23 izbranih restavracij slovenske Istre ponuja devet različnih mesečnih tematskih menijev. Tako ste lahko februarja okušali tematski meni Dobrote pod zlato oljko, marca Žlahtne okuse malvazije, aprila Druženje s špargami, maja je na vrsti Kraljevi meni z refoškom, junija Istrska pravljica s solnim cvetom, julija in avgusta Druženje s pedoči in drugimi zakladi slovenskega morja, septembra Sladke istrske dobrote, oktobra Druženje s tartufi in za konec, meseca novembra, še tematski meni Jesenske istrske dobrote.
Družini gastronomskih zakladov so se pridružile nove gastronomske prireditve, skupaj jih je zdaj že prek 20. Večje med njimi so Festival malvazije, Praznik refoška, Praznik oljk, vina in rib, Od vinarja do oljkarja, Ribiški praznik, Sladka Istra, Dnevi kmetijstva Slovenske Istre, Praznik kakijev in druge.
Sklop kulinaričnih
tematskih vodenih večerov se nadaljuje tudi v letu 2012. Skupaj jih bo od februarja do novembra kar 24. Posebnost tovrstnih večerov je, da vinarji, oljkarji in drugi ponudniki tipičnih produktov Istre svoje produkte predstavijo kar sami. Vodeni tematski večer vključuje tematski meni s štirimi hodi, degustacijo šestih vzorcev vina, dveh vzorcev oljčnega olja in predstavitev drugih tipičnih produktov slovenske Istre.
Gastronomski zakladi Istre 2012 tako vse do novembra obetajo obilico dobre zabave in pestre kulinarične ponudbe, ki bo navdušila še tako zahtevne gurmane. Več informacij je na voljo na
www.zakladi-istre.si.
Foto: februarski vodeni tematski večer