www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::SladoLent - ulična hrana na slovenski način

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

SladoLent - ulična hrana na slovenski način

Avtor BTPS
Datum
7. avgust 2012
Tip
Novica
Z ulic večjih mest smo vajeni vonja in okusa hitre hrane, ki najpogosteje zajema repertoar od bureka preko pice do kebaba in čevapčičev. O hitri hrani, ki bi vključevala tudi nekatere tipične slovenske jedi, pa do sedaj še ni bilo veliko govora. To prakso so začeli spreminjati na festivalu Lent, kjer so v okviru street food festivala SladoLenta pod idejnim vodstvom Uroša Mencingerja postavili stojnice, na katerih je ulično hrano pripravljalo več kot trideset kuharskih mojstrov iz najboljših slovenskih gostiln in restavracij, ki so Lent spremenili v promenado slovenske avtorske kuhinje.

Chefi so na festivalu ulične hrane vsak večer pripravljali nove in inovativne mojstrovine, sestavljene iz tradicionalnih slovenskih jedi, ki so jih obiskovalci lahko okušali za mnogo manjšo ceno, kot bi jih to stalo v restavracijah. Slovenska ulična hrana je vključevala najrazličnejše kombinacije jedi, med drugim tudi mlince s hrustljavo kokoško, čompe s planinsko skuto, sufle iz kraškega sira jamarja, dimljene vipavske postrvi in skorajda geografsko zaščiteno kranjsko klobaso, ob teh dobrotah pa so bila obiskovalcem na voljo tudi najboljša štajerska vina, ki so jih predstavili okoliški vinarji. Več o okusni ponudbi in nenavadnem dogodku si lahko preberete na spletnih straneh MMC-ja.

Glede na to, da so bili odzivi na ponudbo SladoLenta več kot pozitivni, tako s strani obiskovalcev, ki so imeli priložnost okusiti zelo drugačno ulično hrano, kot s strani kuharskih mojstrov, ki pri ustvarjanju svojih kulinaričnih umetnin niso bili omejeni z ničemer drugim kot z lastno domišljijo, je vredno razmisliti o širitvi tovrstne ponudbe hitre hrane tudi na katero od številnih ulic slovenskih mest.
Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...