www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Organizacija porok za tujce

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Organizacija porok za tujce

Avtor btps2
Datum
29. maj 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Osnova koncepta je "Slovenija kot ena imed najlepših držav v Evropi, če ne kar na svetu". Pri nas imamo vse, od zasneženih vrhov do urejenih plaž ob morju, neokrnjeno naravo na vsakem koraku in stoletja zgodovine, utelešene v mnogih idiličnih gradovih po državi. In celotna Slovenija je naše igrišče. Želite romantičen dogodek kot princesa in princ na gradu? Mogoče vam bolj odgovarja intimen obred v osrčju narave ali pa bi se raje odločili za vrhunsko gurmansko gostijo v restavracijah, ki ponujajo le najboljše slovenske produkte.

S projektom bi radi pripomogli k prepoznavnosti Slovenije in njenih lepot v tujini - kot nekakšen branding Slovenije.

Celotna vsebina

Moja ideja o poročnem turizmu - organizaciji porok za tujce - izhaja iz tega, da je meni Slovenija najlepša dežela daleč naokoli. Kjerkoli sem potovala, povsod je bilo lepo, ampak doma je še vedno najlepše. Zdi se mi, da smo Slovenci že kar navajeni na lepote, ki jih ponuja narava v naši okolici, zato jih tudi ne cenimo dovolj. Posledično pa se ne znamo reklamirati v tujini.

Moja poslovna ideja je prikazati Slovenijo v tako lepi luči, da se bodo tudi tujci želeli poročati pri nas, tujcem pa ponuditi organizacijo poroke na ključ (da lahko torej pri nas dobijo vse - od rezervacije letalskih kart in hotela, izposoje oblek, cvetličnega aranžmaja, pomoč pri dokumentih, poročnih prstanov do poročnega potovanja po Sloveniji po poroki).

Tujci že hodijo v Slovenijo in se tukaj poročijo. Večinoma so to pari, kjer je eden doma iz Slovenije ali pa je nekdo od staršev/starih staršev iz Slovenije, nekaj pa je tudi parov, ki so Slovenijo že obiskali in jim je bila tako všeč, da so se odločili za poroko tukaj. Potem imamo tudi veliko ruskih parov, ki se poročajo na Bledu, saj obstaja podjetje, ki se ukvarja s promocijo porok na Bledu na ruskem trgu. Če pogledamo še ostala podjetja, ki reklamirajo poroke v Sloveniji za tujce (jih je vseja skupaj za prste ene roke), vsi reklamirajo Bled. In samo Bled. Res je čaroben, ampak Slovenija skriva še tako veliko biserov, da se je nesmiselno omejiti samo na eno lokacijo. Mi bomo ponudili poroke kjerkoli v Sloveniji - čarobni Pirani, glamurozni Portorož, srednjeveško Celje, urbana Ljubljana, poroka na ladjici v Bohinju, ipd.

Na kateri trg pa ciljamo?

Če pogledamo Slovence, ki se hodijo poročat v tujino - nihče ne gre v Benetke, pa so izjemno lepe. Nihče ne gre v romantični Pariz. Vsi letijo nekam daleč, prečkajo vsaj en ocean in se poročijo daleč od svojega doma. Zato so taki tudi naši ciljni trgi - ZDA in Kanada, Avstralija ter azijatske države (Japonska, Kitajska, kasneje še druge). Načrt je tudi razširiti ponudbo na ruskem trgu in postati konkurenca podjetju, ki že promovira poroke v Sloveniji (obstaja le jezikovna bariera, zato Rusija ni v prvem planu).

Osnovni koncept poslovne ideje

je torej postaviti spletno stran, ki bo nudila vse informacije o porokah v Sloveniji, kakšne storitve jim lahko nudimo, navezati stik s turističnimi agencijami v tujini, ki že poslujejo z incoming turisti (da razširijo ponudbo še s paketom poroka v Sloveniji) in organizirati poroke za tujce, ki bodo prišli v Slovenijo.

Kaj smo že naredili?

Vzpostavili smo kontakt z nekaterimi turističnimi agencijami - do sedaj so bile vse pripravljene sodelovati. Vzpostavili smo kontakte s poslovnimi partnerji v vseh branžah (fotograf, snemalna ekipa, izposoja ženskih poročnih oblek, izposona/nakup moških poročnih oblek, cvetličarna, zlatarna, izdelav vabil, aranžerstvo, make up artisti, frizer, spodnje perilo, čevlji, hoteli, turistične agencije (za organizacijo poročnega potovanja in rezervacijo letalskih kart), različne lokacije po Sloveniji za poročne obrede, sodni tolmači (prevajanje dokumentov in obreda), matičarji, poročni nakit, penina, slaščice za pogostitev, gostilne za pogostitve, izposoja avtomobilov, turistični vodiči, ipd.). Na projektu delamo od januarja 2013, od takrat pa do danes smo organizirali tudi 5 snemanj/slikanj - 5 različnih parov, 5 različnih lokacij in 5 različnih tem porok. Vse poroke so zaigrane - nobena ni resnična. Slikali/snemali smo v Ljubljani, Mariboru, Dobrni, Piranu in Portorožu, čaka pa nas še eno snemanje - v Celju in na Celjskem gradu (srednjeveška poroka). Foto in video material bomo uporabili za spletno promocijo in promocijo preko turističnih agencij. Nekaj slik prilagam k dokumentom.

Pridobili smo dovoljenje za uporabo znamke I feel Slovenia.

Kateri koraki še manjkajo?

- spletna stran (že zakupljena, foto material že imamo, strošek izdelave 1.500-2.000€)

- izdelava končnega cenika - različni paketi, različni tipi porok, različne cene

- podpis pogodb z vsemi poslovnimi partnerji - predvsem pa je važno, da podpišemo pogodbe s turističnimi agencijami ter da se fiksno domenimo za provizijo

- promocija (FB, splet)

Kakšno pomoč potrebujemo?

Pomoč potrebujemo predvsem pri izdelavi spletne strani, gradnji branda in reklamiranju v mednarodnem prostoru.

Potrebovali bi tudi pravno pomoč pri oblikovanju pogodb s turističnimi agencijami, ki nas bodo reklamirale.

Pomoč bi nam prav prišla tudi pri oblikovanju cenika (katerega ravno pripravljamo).

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...