www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Limbuško nabrežje: nekoč, danes in jutri

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Limbuško nabrežje: nekoč, danes in jutri

Avtor BTPS
Datum
9. julij 2013
Tip
Znanje
Ponujam
Avtorji so raziskovalno nalogo pripravili za 18. zaključno konferenco Mladi za turizem - državno tekmovanje dijakov srednjih gostinsko-turističnih šol in šol s turističnim programom. Tema 18. državne konference je bila Vizija in strategija razvoja trajnostnega turizma v mojem kraju.

Avtorici sta predstavili oživitev Limbuškega nabrežja v neposredni bližini Maribora, ki je po večletnem propadanju in zanemarjanju ponovno oživelo. Reko Dravo želita z novimi in atraktivnimi turističnimi projekti, ki so prijazni okolju in vselej vključujejo reko in njene naravne danosti, narediti še bolj privlačno turistom od blizu in daleč. V nalogi sta se osredotočili tudi na projekt DravaCenter in podali kar nekaj idej za prihodnost, vizijo in strategijo izboljšave in posodobitve turističnih produktov, športnih aktivnosti, nastanitev za turiste, ki bodo v skladu s smernicami trajnostnega turizma (eko - camping, prostor za kampiranje v naravnem okolju, možnost postavitve lastnih šotorov), nekaj pa tudi za bolj zahtevne goste (npr. možnost bivanja v majhnih lesenih hišicah – eko vasica). Podali sta tudi predlog, kako bi se lahko povezala levi in desni breg Drave, da bi turistično oživela oba dela.

Avtorici: Sara Salaba, Špela Banič
Mentorica: Sonja Breznik
Naslov: Limbuško nabrežje: nekoč, danes in jutri
Srednja šola: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor

Esej je v celoti na voljo v polju Celotna vsebina, do katerega imajo dostop vsi registrirani obiskovalci Banke turističnih priložnosti Slovenije. Če še nimate svojega uporabniškega imena in gesla, je za registracijo dovolj vaš e-naslov  >> registracija.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...