www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Največje letališče na svetu bo v Carigradu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Največje letališče na svetu bo v Carigradu

Avtor BTPS
Datum
20. avgust 2013
Tip
Novica
Zaradi naraščajočega števila mednarodnih potnikov rastejo potrebe po večanju zmogljivosti letališč. Tako se bo mednarodnima letališčema v Carigradu v prihodnjih letih pridružilo še tretje. To bo lahko vsako leto sprejelo 150 milijonov potnikov, s  čimer bo ameriški Atlanti odvzelo krono največjega letališča na svetu.
 
Gradnja novega letališča, ki se bo razprostiralo na 77 kvadratnih kilometrih in imelo šest vzletnih stez, bi se lahko začela prihodnje leto. Načrtujejo štiri gradbene faze, stalo pa bo približno 7 milijard evrov. Kot je poročal Telegraph, bodo prvo fazo končali predvidoma leta 2017, ko bo letališče lahko prepeljalo 90 milijon potnikov, do konca tega desetletja pa naj bi sprejelo že 150 mio potnikov letno.
 
Carigrad pa ni edino mesto, ki se prizadeva razširiti zmogljivosti svojih letališč. S povečanjem števila potnikom se bodo kmalu morali soočiti na londonskem Heathrowu, na največjem evropskem letališču, kjer pričakujejo, da bodo morali do leta 2030 pripeljati še 300 milijonov potnikov na leto. V javnosti se je že pogovarjajo, ali bi povečali obstoječe letališče ali na ustju reke Temze zgradili novega. Po prvih predlogih in ocenah bi bil projekt vreden okoli 50 milijard funtov. Novo letališče gradijo tudi na Kitajskem, kjer bo visokozmogljivo letališče izven Pekinga na leto lahko pripeljalo 130 milijonov potnikov.

Povzeto po: delo.si

Foto: sxc.hu, avtor: jaroas

Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...