www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Od San Francisca do Los Angelesa v pol ure

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Od San Francisca do Los Angelesa v pol ure

Avtor BTPS
Datum
20. avgust 2013
Tip
Novica

Pred dnevi je ameriški podjetnik Elon Musk predlagal gradnjo nove proge med kalifornijskima San Franciscom in Los Angelesom, po kateri bi potniki razdaljo dobrih 600 km premagali v pol ure.

Musk, ustanovitelj podjetja SpaceX ter soustanovitelj podjetij PayPal in Tesla Motors, predlaga gradnjo cevi, po katerih bi na zračni blazini s hitrostjo 1.220 km/h potovale posebne kapsule. Gradnja nove proge bi stala šest milijard ameriških dolarjev, a po besedah podjetnika bi bil ta na sončno energijo poganjan sistem varčnejši, učinkovitejši, varnejši in cenejši od hitrega vlaka, ki naj bi mesti povezoval po obstoječih načrtih.

Analitiki ugotavljajo, da ideja, neverjetna kot se zdi, ni neuresničljiva. Glede na tehnologijo, ki sta jo podjetji SpaceX in Tesla Motors že razvili, ne izključujejo možnosti, da bi v (bližnji) prihodnosti Hyperloop dejansko zgradili.

Več o ideji: http://www.spacex.com/hyperloop

Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...