www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Obuditev železnice na Spodnjem Krasu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Obuditev železnice na Spodnjem Krasu

Avtor tadej.rogelja
Datum
21. januar 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Imam idejo o velikem in obsežnem projektu obuditve dela železnice na Spodnjem Krasu, ki je bila med prvo sv. vojno zgrajena za vojaške namene - oskrbitev orožja in hrane do fronte. Sicer je bila nekoč le ta precej dolga, hkrati pa zelo posebna, že zaradi načinov obračanja vlaka, načina izgradnje železnice in lokomotive.

Obudil bi le del železnice in hkrati turistom omogočil vožnjo s pristno staro lokomotivo oz. njenimi vagoni, poleg tega pa bi železnico speljal tik ob zanimivostih, kot sta dve turistični jami, ki sta bili med 1. sv. vojno preurejeni v vojaške namene (spanje, zaloga orožja, zaščita pred sovražniki ipd...).

Sicer sem študent turizma na Fakulteti za turistične študije v Portorožu. Ideja je zelo obsežna in težko uresničljiva z velikimi začetnimi kapitalskimi sredstvi, raznimi dovoljenji ipd. Bolj kot vse ostalo me zanimajo mnenja in nasveti o taki ideji.

Foto: sxc.hu, avtor: kbrandon

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja tadej.rogelja.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...