www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Osebna razglednica

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Osebna razglednica

Avtor r07049
Datum
1. avgust 2007
Tip
Ideja
Ponujam
Podarjam idejo: S pomočjo digitalnega aparata, prenosnega osebnega računalnika z ustreznimi programi in mini tiskalnika (na primer Canon Selphy) izdelamo turistu razglednico z željenim motivom in napisom. Hrbtna stran papirja za tiskanje v tiskalniku Canon ima že predtiskane rubrike za pošiljanje razglednice.

Po želji turistu sliko pošljemo na e-mail naslov ali shranimo na USB ključek. USB ključek lahko uporabimo tudi zato, da nanj shranimo informativne podatke o turistični destinaciji skupaj s fotografijami za lastno uporabo. Na ohišje USB ključka natisnemo ime turistične organizacije.
Celotna vsebina

Turista poslikamo na željen lokaciji (pred TIC ali hotelom ali kakšno turistično znamenitostjo. Lahko pa turist sam prispeva sliko s svojega digitalnega fotoaparata (fotoaparat mora podpirati funkcijo PictBridge).

S pomočjo prenosnega računalnika in ustreznega programa (Paint Shop Pro, Adobe Photoshop) uredimo fotografijo in dodamo poljuben tekst vsebine.
Nato z tiskalnikom Canon Selphy natisnemo poljubno število izvodov razglednic z želenim motivom. Po želji turistu sliko pošljemo na e-mail naslov ali shranimo na USB ključek. USB ključek lahko uporabimo tudi zato, da nanj shranimo informativne podatke o turistični destinaciji skupaj s fotografijami za lastno uporabo. Na ohišje USB ključka natisnemo ime turistične organizacije.
 
Nadgradnja ideje je, da gostu ponudimo, da s svojega digitalnega fotoaparata pripravi lastno razglednico, katere motiv je sam fotografiral. Pri tem je možno neposredno tiskanje fotografij iz fotoaparata, ki podpira funkcijo PictBridge.

Gosta hotela fotografiramo pred vhodom v hotel, razglednica s tem motivom ga že čez nekaj minut čaka v njegovi sobi.
Komentarji povzetka
BTPS 24.11.2008 14:09:09

###BTPS POVEZAVE in KOMENTARJI###

Povezave z drugimi pologi: ip07031407-digitalno

Povezave z posamezniki in organizacijami izven BTPS: STO, Slovenski turistični portal

Opombe: Polog bi se lahko povezal z pologom ip07031407-digitalno, saj le-ta ponuja inovativen koncept predstavitve slovenske turistične ponudbe in prodajo preko digitalnih oblik.

Na STO in na Slovenski turistični portal bi lahko ustvarili rubriko, kjer bi lahko izdelali razglednico in jo dobili na svoj email naslov ali pa jo bi bilo možno poslati z navadno pošto na dom.

Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...