www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Po zajli dol, po zajli gor!

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Po zajli dol, po zajli gor!

Avtor Muzej premogovništva Slovenije
 

Natečaj : Poziv: Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
4. marec 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Turistični produkt »Po zajli dol, po zajli gor!« je nastal v želji povezovanja in širjenja turistične ponudbe. Sporočilo tega produkta je, da lahko obiskovalec v enem dnevu s pomočjo žične vrvi premaga višinsko razliko 1200 m in spozna industrijsko oziroma kulturno ter naravno dediščino, spozna dve dolini Šaleško in Savinjsko. Ta produkt je zasnovan kot vsakdanjik, vsakega izmed nas, najprej delo tj. »šiht«, potem sprostitev v naravi, v rekreaciji. Obiskovalci si bodo ogledali podzemlje Šaleške doline in se nato povzpeli na Mozirske planine, nad Savinjsko dolino. Ko se bo obiskovalec seznanil z rudarsko dediščino Slovenije in vsemi njenimi značilnostmi, bo, kot že rudarji v preteklosti, potreboval nekaj sproščujočega za oko in duha, to pa mu omogoča Krajinski park Golte. Na Golte se bo pripeljal z nihalko ter skozi fotografije spoznal postavitev nihalke in njeno delovanje. Ob izstopu z nihalke se mu odpre čudovita narave, ki nudi raznolike aktivnosti. V poletnem času so Golte čudovito okolje za pohodništvo, kolesarjenje, nabiranje zelišč, spoznavanje Alpskega cvetja v Alpskem vrtu, opazovanja kraških pojavov (brezna, vrtače, kraške jame), kulinariko oziroma v zimskem času bele strmine smučišča. Se pravi prostor za sprostitev in rekreacijo. Kot dopolnitev zgodbe je tudi ZIP LINE park, kjer se z vrha planote, s spustom po jeklenicah oz. ''zajli'' predate adrenalinskim užitkom.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Muzej premogovništva Slovenije.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...