www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Zelena vas Ruševec

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Zelena vas Ruševec

Avtor sintija
 

Natečaj : Poziv Sejalec 2014

28.05.2014
Datum
24. junij 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Zelena vas Ruševec je edinstven primer trajnostnega, zelenega ali ekološkega turizma v Sloveniji. Na Mariborskem Pohorju, le dva kilometra od zgornje postaje kabinske žičnice Pohorska vzpenjača, leži pravljična vas Ruševec s petimi eko bugalovi, narejenimi iz smrekovih debel avtohtone pohorske smreke, prekritimi z zeleno streho ter opremljenimi z naravnimi materiali, kot so les, ovčja volna, kamen, opeka, steklo, glina, lan, bombaž ... S spalno galerijo in sofa ležiščem so namenjene bivanju štirih oseb. Poleg njih leži Vila Ruševec s šestimi sodobno opremljenimi apartmaji. Okoli vseh nastanitvenih enot se vije Permakulturni krog Ruševec s postajami oziroma modeli, ki posnemajo vzorce, habitate v naravi, ter na ta način osveščajo, ozaveščajo in izobražujejo goste in ostale obiskovalce o pomenu narave, njenih zakonitosti, varovanju le-te in njenem vplivu na nas. Permakulturni krog Ruševec zajema zeliščni vrt, čebelnjak, ekološki otok, rastlinsko čistilno napravo, toplotno črpalko, zbiralnik deževnice, bio ribnik, brunarice, zeleno streho in visoke grede. V Vili Ruševec v hladnejših mesecih gostom ponujamo individualni, butični wellness, kjer s pomočjo tematsko oblikovanih tretmajev vinoterapije, zeliščne in medene terapije v miru in harmoniji razvajamo v dvoje. Pohorje kot bogato in raznoliko pogorje ustvarja pogoje tako za zimske kot poletne športne aktivnosti. Peš ali s kolesom je obisk pohorkega pragozda z naravnimi znamenitostmi in kulturno dediščino lahko pravo doživetje. Za najmlajše goste pa tudi tiste mlade po srcu, smo ustvarili hišno maskoto petelina Ruška, ki preko svoje karikirane podobe avtohtone zaščitene vrste divjega petelina ruševca nagovarja, izobražuje, vodi in osvešča otroke ter ostale o neprecenljivosti narave in okolja.

Zelena vas Ruševec je primer dobre prakse zelenega turizma, ki na eni strani podpira globalno strategijo razvoja slovenskega turizma, na drugi pooseblja zelene pohorske gozdove, spet na tretji povezuje ljudi z naravo ter prav tako sodeluje z lokalnimi ponudniki. Zasnovana je trajnostno in pozitivno. "Zgodba s Pohorja!" govori o vredotah, ki danes na žalost izginjajo, kot so pozitivizem, stik z naravo, optimizem, mir in harmonija z elementi narave. Bivanje v naravnem okolju eko brunaric pa je velika dodana vrednost doživetja v naravi. Gostje in obiskovalci želijo dogodivščine, doživetja in zgodbe!

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja sintija.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...