www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Pohod po Slakovi poti - Slakfest

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Pohod po Slakovi poti - Slakfest

Avtor zavodzaturizemnovomesto
 

Natečaj : Poziv Sejalec 2014

28.05.2014
Datum
7. julij 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Dolenjci in Slovenci ljubijo mehke melodije Lojzeta Slaka, mojstra diatonične harmonike, katerega mnoge pesmi, ki so nastajale v več desetletjih njegovega ustvarjanja, so tako rekoč ponarodele. V spomin nanj po razgledni in z vinsko trto bogati Trški gori, kjer je imel Slak, sicer tudi odličen vinogradnik, svojo zidanico, vodi približno 8 kilometrov dolga Slakova pot. Pot je označena in jo je moč hoditi skozi vse leto, enkrat letno, v mesecu maju, pa stotine pohodnikov, ki prihajajo z vsepovsod, pot prehodi družno in ob spremljavi pesmi ter harmonik. Tedaj se pohodu na vznožju Trške gore v dogajanju, poimenovanem Slakfest, pridruži tudi ljubiteljem Slakove in narodno-zabavne glasbe prijeten harmonikarski festival, katerega del je tudi tekmovanje za Zlato Slakovo harmoniko.

Menimo, da je turistični produkt Slakfest  novost, ki je odlično sprejeta med širšo množico ljudi. Poudarek Slakfesta je na Lojzetu Slaku, harmoniki in narodno zabavni glasbi, dobremu vinu in kulinariki ter rekreaciji in druženju. Slakfest združuje ljubitelje glasbe, pohodništva in odlične domače  kulinarike.

Poleg pohoda je bistven element Slakfesta tudi Revija harmonikarskih skupin Slovenije. Na reviji so zbrane številne zasedbe harmonikarskih skupin in je kot taka edinstvena v Sloveniji.

Slakfest bogati turistično ponudbo Novega mesta, bistveno pripomore k popularizaciji pohodništva, narodno zabavne glasbe predvsem pa  spoznavanju turistične ponudbe Novega mesta ter Dolenjske. Da je prireditev med udeleženci odlično sprejeta dokazuje tudi to, da številni pohodniki znova vračajo.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja zavodzaturizemnovomesto.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...