www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::KULeBIKE - razvajaj srce, želodček in duha

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

KULeBIKE - razvajaj srce, želodček in duha

Avtor KULeBIKE
 

Natečaj : Poziv Sejalec 2014

28.05.2014
Datum
7. julij 2014
Tip
Ideja
Ponujam

KULeBIKE je inovativen turistični produkt na Štajerskem, natančneje v Slovenskih goricah, v katerem je zaenkrat združenih osem ponudnikov turističnih storitev in Turistično društvo, ki uvaja preplet kulinarike, ekologije, športa in kulture na podeželju s produktom KULeBIKE: KUL (kulinarika&vino) + e-kolo (BIKE)  – ponuja kolesarjenje z električnimi kolesi in raziskovanje okolice/podeželja, naravnih in kulturnih znamenitosti in uživanje v lokalni domači pristni kulinariki in vrhunskem vinu. Skratka, ker je KUL, ker razvaja srce, želodček in duha!

Na ta način ponuja nove možnosti preživljanja oddiha in prostega časa in omogoča gibanje in fizično aktivnost tudi tistim, ki zaradi slabše kondicije ali zdravstvenih razlogov sicer kolesarjenja po gričevnati pokrajini ne bi zmogli, s tem pa širi tudi ciljno publiko obiskovalcev, saj na ta način privablja tudi malce starejše goste, mlade, ki želijo preiskusiti nove tehnologije, in vse tiste, ki se zavedajo pomembnosti gibanja, pa v vsakdanjiku ne najdejo dovolj časa, posledica česar je tudi slabša fizična kondicija.

KULeBIKE je namenjen zabavi, samostojnem uživanju, uživanju v paru, v družbi prijateljev, skupinam prijateljev, sodelavcem, družbam, vsakomur, ki si želi uživati v dobri hrani in vrhunskem vinu ter biti pri tem tudi fizično aktiven in ki se zaveda pomembnosti »zelene okoljske filozofije«

Pomemben del projekta je tudi približanje in povečanje dosega e-mobilnosti vsakomur.

Namenjen je širjenju zavesti uporabe lokalno pridelanih domačih proizvodov, namenjen je zavedanju pomembnosti gibanja in zdrave lokalne prehrane na naše zdravje.

Hkrati pa je tudi tehnično izpopolnjen, poleg modernih in udobnih električnih koles tudi infoterminal na dotik pri vsakem ponudniku – terminal,  na katerem kolesarji in obiskovalci dobijo vse potrebne informacije o poteh, ponudnikih, znamenitostih ob poti, krajih, ki so vredni ogleda, praktične, uporabne in nazorne opise kolesarskih poti, ki si jih je mogoče prenesti na mobilnik preko QR kod ali .kml datotek,  ter pri vsakem ponudniku tudi free WI-Fi spot, da obiskovalci lahko svoje lepe kolesarske izkušnje in vtise delijo tudi s svojimi bližnjimi doma ali na socialnih omrežjih.

Prav tako je vsak ponudnik opremljen s polnilno postajo za električna kolesa, ki je primerna tudi za električna vozila.

Je večkratno  prepletanje kulinarike, ekologije, športa in kulture, kar se kaže tudi že v samem logotipu produkta, ki ga lahko vidimo kot sonce, ki vzhaja nad pisanim hribom, kot krožnik raznolikih dobrot  s pridanim kozarcem vina, ali človeka v gibanju in vrteče kolo – gibanje, razvoj, življenje.

KULeBIKE s svojo osnovno filozofijo poleg navedenega poudarja nujnost združevanja in povezovanje  lokalnih ponudnikov in z združeno ponudbo privabljanje turistov na destinacijo, z večjim obiskom destinacije pa tudi boljši razvoj turistične ponudbe in turistične infrastrukture na tem področju.

Izčrpna in dinamična predstavitev inovativnega projekta KULeBIKE: http://prezi.com/cxxianslbswh/kulebike-konferenca-e/  (priporočamo ogled v celozaslonskem načinu, za pomikanje uporabljajte puščice spodaj).

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja KULeBIKE.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...