www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Sobe z zgodbo Pr' gavedarjo

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Sobe z zgodbo Pr' gavedarjo

Avtor tamalamarta
 

Natečaj : Poziv Sejalec 2014

28.05.2014
Datum
7. julij 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Vnašanje kulturne dediščine v turizem je v slovenskem prostoru prej redkost kot pravilo. Če pa k temu dodamo še okoljevarstveni vidik, pa govorimo o izjemi tudi v širšem evropskem turističnem prostoru. In prav tega unikatnega pristopa smo se poslužili mi. Edinstveno kulturno dediščino v Sobah z zgodbo Pr' Gavedarjo smo vtisnili v enkraten dizajn, jo ohranili  in oblikovno prilagodili, da je postala uporabna, ter jo dopolnili z modernimi elementi za optimalno udobje gostov. Pri tem smo sledili tudi smernicam trajnostnega razvoja in pri obnovi uporabljali naravne materiale ter naredili hišo energetsko učinkovito z minimalnimi vplivi na okolje, zavezali pa smo se tudi k družbeni odgovornosti z nakupom izdelkov, kot so postelje, vzglavniki, posteljnina, brisače, kava, čaji, kakav, sladkor, iz pravične trgovine.

V končni fazi pa so zgodbe tisto, kar domačijo Pr’ Gavedarjo dela edinstveno, saj se jih je v njenih 100 letih prepletlo veliko, nekaj smo jih vtisnili v imena sob, v staro pohištvo, originalne stenske poslikave v hiši, ostale pa mora doživeti vsak obiskovalec sam.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja tamalamarta.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...