www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Apiturizem: Api doživetja v deželi čebelarjev

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Apiturizem: Api doživetja v deželi čebelarjev

Avtor ApiRoutes
 

Natečaj : Poziv Sejalec 2014

28.05.2014
Datum
7. julij 2014
Tip
Ideja
Ponujam
Apiturizem je sveža oblika turizma, inovativen pristop k trajnosti in nadvse perspektivna gospodarska dejavnost. Potovalna agencija Aritours iz Maribora izvaja pod okriljem lastne blagovne znamke ApiRoutes api ture, treninge in well-being programe, ki navdihujejo, izobražujejo in bogatijo življenje. Api doživetja razkrivajo Slovenijo kot deželo odličnih čebelarjev z bogato apikulturo, edinstvene čebelarske prakse in bogato slovensko čebelarsko tradicijo, ki je rezultirala v vrhunskemu medu in drugih čebeljih pridelkih ter edinstvenih apiterapevtskih praksah, ki jih je moč doživeti v samem čebelnjaku!
 
Filozofija produkta sloni na upoštevanju naravnih zakonov; delovanje in pomen čebel je možno preslikati na delovanje in pomen človeka in njegovo udejanjanje vrednot, kot so pripadnost, organiziranost, delavnost, spoštovanje, harmonija. Če k temu dodamo še trend potovanja v zelene, eko, k zdravju, well-beingu in zadovoljstvu usmerjene destinacije ter vzpon kreativnega turizma, lahko upravičeno govorimo o celostnem trajnostnem produktu.
 
Api doživetja vključujejo obiske čebelarjev in predstavitve ter pokušine čebeljih pridelkov. Na tipični api turi je možno občudovati naše arhitekturno tipične čebelnjake, ki jih ni moč najti nikjer drugje po svetu, si ogledati čebelarske muzeje, se udeležiti predstavitev življenja in delovanja čebel, predavanj o tem, kako s pomočjo čebeljih pridelkov krepiti in ohranjati zdravje, izdelovanja okrasnih predmetov iz čebeljega voska, poslikave panjskih končnic, izdelave in peke izdelkov iz medenega testa. Pomembno, obiskovalci se srečajo tudi z apiterapijo v tipičnem slovenskem čebelnjaku, bio masažo, termoterapijo, medeno kopeljo. Seveda pa ne manjka tudi kulinaričnih presežkov in zabavnega programa ter ogledov naših naravnih in kulturnih biserov.
Ponudniki apiturističnih storitev v Sloveniji so uvrščeni v shemo certificiranih ponudnikov; tovrstno certificiranje smo začeli in ga trenutno izvajamo Slovenci kot edina država na svetu. ApiRoutes je postal decembra 2013 »Koordinator globalne delovne skupine za apiturizem« v okviru svetovne čebelarske organizacije Apimondia.
 
Apiturizem predstavlja ključni segment zelenega gospodarstva, saj pomembno spodbuja ekonomičnost slovenskega čebelarstva.  Predstavlja edinstven-strateški nacionalni produkt v katerem je Aritours strnil naravne in kulturne danosti Slovenije, tradicijo, bogato apikulturo, znanja in inovativnost slovenskih čebelarjev ter svoje sposobnosti razvoja in trženja turističnih produktov, ki izobražujejo ljudi, jih navdihujejo in bogatijo življenje. Slovenija se s ponudbo apiturizma uvršča med turistične ponudnike zelenega, kreativnega, kulturnega turizma – trajnostnega turizma.
Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja ApiRoutes.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...