www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Turistični terminološki slovar TURS

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turistični terminološki slovar TURS

Avtor Vesna Mikolič
 

Natečaj : Poziv Sejalec 2014

28.05.2014
Datum
6. julij 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Turistični terminološki slovar TURS je nastal v okviru istoimenskega raziskovalnega projekta Turistični terminološki slovar Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem (financer: ARRS, projektni partner: STO, nosilka: dr. Vesna Mikolič,  2008–2011). Do celotnega seznama slovarskih gesel uporabnik lahko pride prek programa ASPplus podjetja Amebis http://www.amebis.si/aspplus; na Amebisovem specializiranem slovarskem spletnem portalu Termania http://www.termania.net/slovarji/78/turisticni-terminoloski-slovar pa sta mogoča iskanje po posameznih iztočnicah in vseh sestavinah slovarskega sestavka, tudi po angleški prevodni ustreznici, in primerjava s pomenskimi razlagami v drugih slovarjih, objavljenih na istem spletnem portalu.

Pri nastajanju so sodelovali člani interdisciplinarne raziskovalne skupine UP ZRS, kot zunanji sodelavci pa so sodelovali strokovnjaki partnerske organizacije STO, Fakultete za turistične študije Turistice in Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem.   

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Vesna Mikolič.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...