www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Muzejsko galerijski center Hrastovlje

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Muzejsko galerijski center Hrastovlje

Avtor r07064
Datum
13. marec 2008
Tip
Ideja
Ponujam

Naš namen je v starem delu Hrastovelj, ki so svetovno znane po freskah, obogatiti predstavitev izredno bogate in zelo specifične kulturne dediščine.


a) Odprtje galerije znamenitega kiparja Slovenske Istre, domačina, kot tudi odkritelja fresk, Jožeta Pohlena v samem centru vasi.
b) Odprtje galerije slikarja in restavratorja fresk Viktorja Snoja.
c) V prostorih vaškega doma nameravamo postaviti razstave muzejskih etnografskih zbirk domačih in tujih muzejev. V prihodnosti računamo na večji namenski prostor, v katerem bi lahko postavili lastno stalno etnografsko zbirki in prikaz istrskih fresk.
d) Degustacijski center domačih proizvodov.
e) Trgovina z istrskimi specialitetami in vinoteka.
f) Ureditev turistične peš poti, srednjeveških spomenikov. Od centra vasi do cerkve Sv. Trojice in dalje do cerkvice v Zanigradu. V daljši varianti pa do stolpa v Podpeči in gradu Socerb in odnosno v smeri Kubed do stolpov pri Sočergi in Abitantov.
g) Postavitev ustrezne urbane opreme

Iščemo sofinancerje.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja r07064.
Komentarji povzetka
BTPS 24.11.2008 14:34:57

Komentarji članov sveta BTPS (ob zaključku tretjega ocenjevalnega obdobja):

- zelo dobra ideja!!!
- predlagam, da se ponudnik poveže ne le s STO in BTPS, temveč tudi z MK in zaprosi tudi tam za finančno pomoč, saj gre za dober predlog ohranjanja dediščine
- ni radikalna inovacija, je pa novost za kraj

BTPS 24.11.2008 14:34:42
###BTPS POVEZAVE in KOMENTARJI###

Povezave z drugimi pologi: pologi z oznako kulinarika, pologi z oznako podeželje, pologi z oznako Slovenija jugozahod, pologi z oznako kulturna dediščina

Povezave z posamezniki in organizacijami izven BTPS: Mestna občina Koper

Opombe: Polog lahko povežemo s pologi z oznako kulinarika, podeželje, Slovenija jugozahod, kulturna dediščina, ker so v pologu zajeta vsa ta področja. Za uresničitev pologa lahko s finančnimi sredstvi pomaga Mestna občina Koper.
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...