www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Sladkorna čipka

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Sladkorna čipka

Avtor Sladkorna čipka
 

Natečaj : Snovalec 2016

15.02.2016
Datum
21. marec 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Sladkorna čipka je tekstilno-kulinarični oblikovalski projekt v nastajanju, ki preizkuša nove oblike posredovanja umetnosti. Preko čipke v skodelici kave ali kot samostojna sladica vrača elemente tekstilne tradicije v vsakdanje okolje, predvsem zato, da bi v spontani interakciji ljudi vzpodbudila k premisleku o bogastvu slovenske tradicionalne kulture kleklanja. Jedilne čipke so nevsiljivo povabilo v sladki gurmanski svet.  

V današnjem času je prezentacija in oblikovanje hrane ključni element, ki lahko služi tudi za promocijo različnih izdelkov ali storitev. Redkeje v jedeh dobijo prostor ideje, ki so povezane s kulturno dediščino in sodobnim oblikovanjem. Skodelica kave ne predstavlja zgolj sredstva zadovoljitve potrebe po pijači, temveč tudi sredstvo sporočanja, zato smo se odločili, da njen prostor zapolnimo z jedilno tekstlno umetnostjo. Ker postrežba kave ni statična in vključuje več ljudi, predstavlja izvrstno priložnost, da plavajoča sladkorna čipka v kavi zaživi in vpodbudi interakcijo z gledalcem. Urbani mediji ponujajo neobičajne načine posredovanje likovne umetnosti, odlikuje pa jih predvsem njihova nevsiljivost. Dotaknejo se namreč samo tistih, ki nanje uperijo svojo pozornost. Na ta način je jedilna čipka več kot pa samo običajna dekoracija.

Sladkorna čipka predstavlja priložnost, da se z lepoto in gracioznostjo slovenskih tradicionalnih čipk v modernem mediju srečajo ljudje, ki z njo nimajo neposrednih stikov, četudi bi si jih želeli. Prezentacija v skodelici kave pa je hkrati eno izmed najbolj primernih mest, da tekstilna umetnost zaživi tudi v do sedaj še ne izčrpanih možnostih posredovanja.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Sladkorna čipka.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...