www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Ptujske zgodbe o kavi

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Ptujske zgodbe o kavi

Avtor Kreativus
 

Natečaj : Snovalec 2016

15.02.2016
Datum
14. marec 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Druženje ob priljubljenem črnem napitku in dejstvo, da ima Ptuj bogato kavarniško in pražarsko tradicijo, je privedlo do organizacije prvega festivala kave in kavarniške kulture v Sloveniji, »Ptujske zgodbe o kavi«.  Poleg tega pa redki vedo, da ima starosta slovenskih mest pražarno kave še danes. V letu 2015 smo izvedli prvi festival, letos pa bomo poskrbeli za kreativno in inovativno nadgradnjo v tradicionalni letni dogodek na ravni mesta Ptuj s povezovanjem v Sloveniji in v mednarodnem prostoru.

Karakter letošnjega festivala bo temeljil na visoko izraženih elementih dodane vrednosti s področja zgodovine, kulture in sodobne umetnosti. Zato njegov začetek in iniciacija prihaja iz mesta, ki najmočneje izraža te atribute, to je Ptuj, starosta slovenskih mest, zakladnica tisočletij in romantično mesto številnih umetniških ustvarjalcev. Festival spaja zgodovinske, kulturne, antropološke, kulinarične in umetniške elemente kave. K tradicionalnemu živilskemu izdelku/napitku, ki najbolj pogosto nastopa v turistični in gostinski ponudbi nasploh, dodajamo noto zgodovinskosti, kulture in umetnosti, v celoti prilagojeno sodobnemu načinu komunikacije in uživanja tega izdelka/storitve.  

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Kreativus.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...