www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Razgledni stolp Vinarium Lendava

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Razgledni stolp Vinarium Lendava

Avtor lidijab
 

Natečaj : Sejalec 2016

10.05.2016
Datum
13. junij 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Razgledni stolp Vinarium Lendava, panonski svetilnik ali pomurski Eifflov stolp, kot ga nekateri radi poimenujejo, se nahaja na vinsko-turistični cesti v Lendavskih goricah. Skupaj s pritličjem in devetimi etažami je Vinarium Lendava visok 53,5 metra, s čimer predstavlja najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Na vrh se lahko povzpnete z dvigalom ali po 240 stopnicah, od koder lahko uživate v edinstvenem pogledu na pokrajino štirih držav (Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije) v vseh letnih časih, kar se odraža tudi skozi ponudbo in dogodke.

Projekt razglednega stolpa za Lendavo in širšo okolico predstavlja platformo za nov zagon Lendave kot turistične, kulinarične in kulturne destinacije, kar posledično spodbuja in omogoča povezovanje na lokalni, regionalni in čezmejni ravni.

Posebnost Vinariumu Lendava kot turističnemu produktu daje tudi prostorska umeščenost objekta. Vinarium se nahaja na vinsko-turistični cesti in se razprostira čez Dolgovaško-Lendavske gorice, ki sooblikujejo najmanjšo vinogradniško pokrajino v severovzhodni Sloveniji, kateri še dodatno posebnost in čar daje obmejno in narodnostno mešano območje. Vpliv geografskih in družbeno-gospodarskih značilnosti področja se je prenesel tudi v koncept gradnje. Ogrodje stolpa spominja na šibe prepletene košare, katerih simbolika predstavlja prepletanje kultur, sobivanje in prijateljstvo različnih narodov.

Da je doživetje Vinariuma na vinsko turistični cesti popolno, poskrbi še dodatna ponudba izbranih vin in lokalna kulinarika v gostinskem obratu stolpa, v lesenih brunaricah pred objektom ter pri ponudnikih (vinotoči, kmečki turizmi) na vinsko-turistični cesti. Vinarium Lendava na vinsko-turistični cesti predstavlja turistični produkt, ki povezuje in širši slovenski in čezmejni javnosti predstavlja gostinsko-turistično ponudbo, ki jo na majhnem osamelem področju podaljška prekmurskega Goričkega soustvarja lokalno prebivalstvo.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja lidijab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...