www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Medvedu prijazni programi

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Medvedu prijazni programi

Avtor GoodPlace
 

Natečaj : Snovalec 2017

20.02.2017
Datum
27. marec 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Zaradi izjemne biotske pestrosti, velikega deleža gozda in visokih gostot medvedov je Slovenija idealna destinacija za razvoj medvedu prijaznih turističnih programov. Doživetje medveda v njegovem naravnem okolju je osnovno vodilo naše projektne ideje. Odgovoren z medvedi povezan turizem je v okviru projekta LIFE DINALP BEAR leta 2015 začela razvijati Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, z izkušnjami s področja trajnostnega turizma sta se v pripravo celovitih turističnih programov vključila tudi zavod Tovarna trajnostnega turizma in agencija GoodPlace. 

V nadaljevanju želimo vzpostaviti trženjske kanale za obstoječe pilotne programe na potencialnih trgih, ki smo jih definirali v trženjski strategiji, razširiti nabor turističnih programov, povezanih z medvedom, poleg tega pa ustvariti nove programe, usmerjene v preostale velike zveri. Slovenija je namreč ena redkih držav, kjer prebivajo vse tri velike zveri: medved, volk in ris. Velike zveri so karizmatične in njihov turistični potencial v Sloveniji ni dovolj prepoznan. V turistične programe jih želimo vključiti predvsem kot glavno atrakcijo, ki bo ljudi privabila tudi v turistično bolj podhranjena območja Slovenije, in tako ustvariti nove in odgovorne produkte, ki imajo poleg gospodarskih koristi tudi korist za varovanje in ohranitev velikih zveri Slovenije.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja GoodPlace.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...