www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Memento Ljubljana

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Memento Ljubljana

Avtor Memento Ljubljana
 

Natečaj : Snovalec 2017

20.02.2017
Datum
27. marec 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Memento Ljubljana ni naslov novega filma znanega režiserja (Christopherja Nolana), temveč kot pove ime, čustveni spomin na nekaj, v našem primeru spomin na Ljubljano. S projektom želimo Ljubljano postaviti na zemljevid najlepših fotografskih mest ter biti v stiku z novim trendom –  polaroidno fotografijo. Prestolnica nas že sama po sebi očara s svojo slikovitostjo ulic, trgov in parkov, s promocijo, zanimivimi fotografijami in dogodki pa ima izjemen potencial postati svetovno znana fotografska destinacija.

Projekt sestavljajo doživljajski sprehodi po Ljubljani s polaroidnimi kamerami, ki udeležence nagovarjajo, da si mesto ogledajo na nov, a hkrati nostalgičen način. Z iskanjem najboljše lokacije in perspektive za osem posnetkov, kolikor jih ima polaroidni film, udeležence prepričamo, da postanejo pozorni na prostor, v katerem so, na skrite detajle in zanimive poglede. S tem jim na zelo oseben način predstavimo urbanizem Ljubljane  in sam prostor kot dejavnik doživetja skozi oči lokalnih prebivalcev. 

Kako drugače prepričati obiskovalce mesta k upočasnitvi koraka, kot da raziščejo prostor skozi fotografski objektiv, s polaroidno fotografijo v rokah pa sočasno ustvarijo edinstvene osebne spominke, ki jih bodo lahko pokazali tudi drugim, ter jih nikoli pozabili.

Želimo in upamo, da se bodo lahko obiskovalci Ljubljane kmalu pohvalili tudi s fotografijami z ljubljanskih ulic, da bodo opazili Plečnikovo arhitekturo, zelene površine in trajnostni prostorski razvoj mesta in s tem mestu podarili nov pečat.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Memento Ljubljana.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...