www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Naključno potovanje

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Naključno potovanje

Avtor Živo Mesto Maribor
 

Natečaj : Snovalec 2017

20.02.2017
Datum
27. marec 2017
Tip
Ideja
Ponujam

“Random turn” je modularno sestavljen turistični produkt (eno- ali večdnevni celovit paket), ki gostom omogoča unikatno izkušnjo preživetja enega ali več dni popolnoma brez sprejemanja nenehnih odločitev. Gost si namreč svoje turistično doživetje v Mariboru in okolici sestavlja sproti po sistemu “metanja kocke”, torej po “naključnostnem ključu” ​(princip “random tourism”), ki vsak njegov naslednji korak naredi za popolno presenečenje. Zamislimo si fiktivni primer “random day”: Naš gost se prebudi v “bed&breakfast”, ki mu je bil dodeljen ob spletni rezervaciji “Random Turn”, kjer je bil povprašan po “najljubši barvi”. Zjutraj pride v jedilnico in na krožniku ga čaka jedilnik brez izpisanih jedi (zgolj tehnične oznake glede vegetarijancev in alergikov so ob številkah jedi). Izžreba jed na meniju, nato vrže kocko, ki ga usmeri na dopoldanski izlet na podeželje, kjer na kmetiji “vleče palčke”, da tako izbere, ali bo dve uri čistil hlev ali kuhal zeliščne kreme. Nato na telefonski aplikaciji “izžreba”, naključnostno, kaj bo počel ta večer (morda bo to plesna ura tanga ali nanoturistična tura po skritih ulicah mesta ali koncert na prostem ali nočni pohod na Pohorje ali …). In tako naprej: izžreba svojo večerjo, svoje naslednje prenočišče in aktivnosti prihodnjega dne.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Živo Mesto Maribor.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...