www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kulinarični spust ob soju bakel

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kulinarični spust ob soju bakel

Avtor Koroška hiša
 

Natečaj : Sejalec 2017

15.05.2017
Datum
12. junij 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Kulinarični spust ob soju bakel je edinstveno doživetje na reki Dravi. Gre za inovativni turistični produkt, ki povezuje splavarjenje kot kulturno in tehnično dediščino, lokalno gastronomijo in melodiko koroškega jezika v eno doživetje. To je posebna koroška večerja, na prav posebnem mestu, zvečer, na splavu ob soju bakel in ob zvokih koroške glasbe. Medtem ko flosarji poprimejo za vesla in skrbijo za varno plovbo, gostje uživajo v idiličnem okolju na reki ob kulinaričnih dobrotah in prijetni glasbi koroških avtorjev. Ob prijetni in mirni vožnji gostje skozi pripoved spoznajo, kako so splavarili nekoč in kakšno je bilo življenje splavarjev. Med vožnjo pa doživijo pravo koroško pojedino. Postrežemo koroške flike z zeljem in svinjsko ribico, neklče z orehi ter puranjimi trakci s siri treh dolin in ajdovo  kašo s praženimi jurčki in prekajenim mesom.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Koroška hiša.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...