www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Igrifikacija turističnih doživetij

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Igrifikacija turističnih doživetij

Avtor enigmarium
 

Natečaj : Sejalec 2017

15.05.2017
Datum
12. junij 2017
Tip
Ideja
Ponujam

ENIGMARIUM® escape room je septembra 2014 v Ljubljani prvi predstavil povsem izviren koncept igre pobega in navdušili prve igralce. Danes je z več kot dvajsetimi povsem originalnimi igrami trendsetter na področju igrifikacije v turizmu in ena najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v regiji Alpe Adria. Igre odlikuje odličen »game flow« ter unikatne preizkušnje, ki jih ni moč videti nikjer drugje, zasnovane na simbolni ravni in tako, da vsak pride na svoj račun. Dramaturški lok vas drži v napetosti do zadnje sekunde. Tu so tudi najprijaznejši »gamemasterji«, ki s slikovnimi namigi priskočijo na pomoč in poskrbijo za nepozabno doživetje.

Da zna ekipa razmišljati tudi “out of the room,” potrjuje svetovna inovacija Escape Igloo® iz pravega snega, ki je prejel nagrado snovalec 2015 (in postal finalist nagrade sejalec 2016). Ker se ekipa Enigmarium® zaveda, kako pomembno je sodelovanje tako v sobi kot izven sobe, je tudi ustanovni član Združenja Escape Room dejavnosti Slovenije ER.SI.  V prvem tovrstnem združenju kreatorji escape room iger skupaj skrbimo za razvoj, kakovost in skupno promocijo te nove, izjemno priljubljene turistične dejavnosti. Trudimo se, da Slovenija postane prepoznavna kot ena najboljših "escape destinacij".  

A to je šele začetek!

Da sodi Enigmarium® tudi med pionirje igrifikacije v turizmu, potrjujejo uspešni inovativni projekti »out of the room« - novi in sveži koncepti, ki presegajo klasičen "pobeg iz sobe", ki jih predstavljamo tudi po konferencah po svetu.

Projekti igrifikacije v turizmu:

1)      Zgodovinske igre, povezane z resnično zgodovino: V Mariboru in Zagrebu vas čaka povsem nova generacija escape sob, kjer so zgodba, ambient, preizkušnje in osupljivi high tech gadgeti povsem zliti z mestno zgodovino, kamor odpotujete s časovnim strojem – kjer se poleg izjemne zabave na igriv način podučite o tem času v zgodovini  

2)      Igrifikacije muzejev: V sodelovanju s Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani smo zasnovali in realizirali novost na področju igrifikacije muzejev – igrivo pot doživetij z imenom »Pobeg v bivak«.  Igralci se morajo do bivaka prebiti skozi štiri planinske preizkušnje, ki so povezane s planinskimi veščinami, ki pridejo prav v gorah. V tem primeru ne gre za klasičen “escape room”, temveč za inovativen način prehajanja skozi igro, ki smo ga razvili prav posebej za projekt.

Prav pred nekaj dnevi, v ponedejek, 18. maja 2017 je projekt »pobeg v Bivak« prejel prestižno »Častno Valvasorjevo priznanje«, ki ga podeljuje Slovensko muzejsko društvo.   

3)     Igrifikacije gradov: V prečudovitem kaštelu Morosini Grimani v idiličnem Svetvinčenatu se igralci podajo na unikatno in izvirno pustolovščino, ki se dogaja v resničnem gradu, kjer se uganke zlivajo z resničnimi legendami in zgodovinskimi dejstvi, kar zagotavlja resnično “immersive” doživetje!  
 

4)     Igrifikacija mestnega sprehoda - Unlock®: Na pustolovskem popotovanju skozi staro mestno jedro obiskovalce čaka napeta zgodba in sedem zabavnih preizkušenj, na katerih spoznavajo manj znane skrivnosti mesta, navdušeno vzklikajo »hevreka« in izvrstno zabavajo. Igro je zasnovana v različici za 2-5 igralcev ali več skupin obenem, kjer lahko mesto odkriva do 100 igralcev, odigrate pa jo lahko v Ljubljani, Mariboru in Zagrebu.

Današnji obiskovalci si ne želijo vloge pasivnega opazovalca, temveč si želijo aktivnejših doživetij, ob katerih se bodo predvsem čimbolj zabavali in aktivno sodelovali ter ob tem izvedeli nekaj novega. Pridite se igrat!

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja enigmarium.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...