www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Ponovno rojstvo tanga

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Ponovno rojstvo tanga

Avtor BTPS
Datum
14. marec 2008
Tip
Novica
Glavna atrakcija Buenos Airesa se vrača - tango je za turiste znova tako privlačen, da v restavracijah, kjer ponujajo tango, ni več mogoče dobiti prostega mesta.

Postal je prava industrija, kar je velik uspeh za stoletje star ples, ki tekmuje s filmi, video igricami in množičnimi zabavami elektronske glasbe. Tango v Argentini zaposluje koreografe, plesalce, glasbenike in scenografe, vsi pa pripomorejo k rasti tango industrije, ki vsako leto naraste za 25 odstotkov, kar je kar trikrat več od splošne gospodarske rasti.

Restavracije/gledališča, kjer se pleše tango, so privlačna za turiste iz Azije, Evrope in obeh Amerik. Poleg restavracij pa k razvoju in rasti tanga pripomorejo tudi navdušeni plesalci. Vsako leto jih v Argentino zato pride več kot 25.000, ki se udeležujejo skupinskega tanga, imenovanega milonga.

Bi nam v Sloveniji kaj podobnega lahko uspelo z Avsenikom, polko, valčkom in drugimi plesi? Več na RTV SLO...
(Foto: delbonete, www.sxc.hu)
Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...