www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kulinarični zemljevid Mislinjske doline

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kulinarični zemljevid Mislinjske doline

Avtor r07081
Datum
16. junij 2007
Tip
Znanje
Ponujam
Mamca, poslušajte, kaj vam povem, štrukeljce skuhajte, tiste rad jem.

Avtorji: Andrej Hribernik, Mateja Fužir, Martin Legnar, Tadej Balažic, Danijela Marinković, Kristina Adamič, Barbara Unuk

MENTORJI: Bernarda Klančnik, Roman Založnik in Mateja Gorišek iz Poklicne gostinske in lesarske šole Slovenj Gradec.

V raziskovalni nalogi smo želeli ugotoviti, kakšna je razpoznavnost koroških narodnih jedi med domačini in ostalimi, ki so naključno v naših krajih. Želeli smo tudi ugotoviti, koliko se ljudje prehranjujejo v gostinskih obratih in če posegajo po koroških narodnih jedeh, ki jih ti obrati ponujajo. Želeli smo ugotoviti, koliko so poznani obrati, ki ponujajo tovrstne jedi. Težišče teoretičnega dela naloge so opisi kulinarčne ponudbe v Mislinjski dolini. V nalogi so predstavljene analize anket, ki smo jih naredili pri naključnih anketirancih. Naši rezultati se dobro ujemajo s hipotezo. Povezanost obstoječe ponudbe koroških narodnih jedi s turistično pisarno je velikega pomena in nujna tako za mesto samo kot za podeželje, kjer je večina gostiln in turističnih kmetij, saj bi le-to pripomoglo k večji prepoznavnosti koroške narodne kuhinje in promociji mesta ter podeželja. Kot nadgradnja naloge je turistični proizvod, v katerem smo z lastnimi idejami, zamislimi ter terenskim delom dokazali, da je možno povezati vso ponudbo koroških narodnih jedi v Mislinjski dolini. V tem delu smo izdelali tudi zloženko in zemljevid z naslovom Kulinarični zemljevid Mislinjske doline in veliko pomično tablo, ki bo dostopna vsem gostom, tudi takrat, ko bo turistična pisarna zaprta. Posneli smo tudi film o pripravi nekaterih tipičnih koroških narodnih jedi. S tem želimo povečati ponudbo narodnih jedi na čim več obratov, ki ponujajo gostom hrano. V zaključku prihajamo do spoznanj, da bi lahko v Mislinjski dolini v vsakem obratu ponujali te jedi, le za promocijo bo potrebno storiti še veliko.

Za dostop do dokumenta lahko (1) kontaktirate avtorja pologa s klikom na zgornje uporabniško ime ali (2) pišete na BTPS.


Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja r07081.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...