www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::S turistično kmetijo oživljamo slovensko Istro

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

S turistično kmetijo oživljamo slovensko Istro

Avtor r07084
Datum
1. april 2008
Tip
Znanje
Ponujam
Avtorice: Aldijana Ahmetović, Anja Strgar, Janja Seljak
Mentorica: Alenka Lodrant, prof.

Naslov: S turistično kmetijo oživljamo zaledje slovenske Istre

Šola: Srednja gostinska in turistična šola Izola

Pri izdelavi seminarske naloge smo si zastavile cilj odpreti turistično kmetijo in z njo oživeti zaledje ter omogočiti nekaterim prebivalcem boljše življenje. V opisnem delu smo opisale lego slovenske Istre, naravno in kulturno dediščino, prireditve in običaje, kulinariko, opredelile pojem turizem in turistične kmetije ter opisale turistične kmetije v zaledju. V raziskovalnem delu naloge smo sestavile anketo, s katero smo želele ugotoviti, kakšno je zanimanje za takšno vrsto turizma in kaj je turistom v ponudbi najpomembnejše.

Sledila je zamisel o naši turistični kmetiji. Opisale smo turistično kmetijo in njeno lego v zaledju. Opisale smo tudi ponudbo, program enotedenskih počitnic, vpliv turistične kmetije na okolico in zapisale, zakaj je naša turistična kmetija tako posebna. Našo tezo, s kmečkim turizmom v boljše življenje, smo dokazale. S turizmom bi oživele zaledje, pripomogle k boljšemu življenju nekaterih prebivalcev, nikakor pa s tem ne bi obogatele.

Ugotovile smo, da bi s turistično kmetijo ljudem iz okoliških vasi lahko ponudili možnost zaposlitve ter se povezali s ponudniki drugih gostinskih storitev v zaledju.

Za dostop do dokumenta lahko (1) kontaktirate avtorja pologa s klikom na zgornje uporabniško ime ali (2) pišete na BTPS
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja r07084.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...