www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Povezani v turizmu in uspešni

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Povezani v turizmu in uspešni

Avtor r07087
Datum
2. april 2008
Tip
Znanje
Ponujam
Avtorice: Miša Javornik, Dijana Josipovič, Eva Jeseničnik (Avtorice so z raziskovalno nalogo na 13. konferenci Mladi za turizem, kjer se je predstavilo osem ekip srednjih gostinsko-turističnih šol, osvojile prvo mesto.)
Mentorja: Mateja Gorišek, univ. dipl. oec., Roman Založnik, prof. zgo-geo.

Šola: Šolski center Slovenj Gradec - Srednja gostinsko turistična in lesarska šola

V raziskovalni nalogi smo predstavile idejo popestritve Mežiške doline kot celovite turistične dežele, ki bi obiskovalcem omogočila sprehod skozi pestra obdobja naših prednikov, hkrati pa bi spoznali prelepo, a premalo znano dolino.

Skozi nalogo smo želele raziskati in ugotoviti, v kakšnih materialnih pogojih živijo prebivalci Mežiške doline v primerjavi z ostalo Slovenijo ter ali je življenje v tej dolini v povprečju revnejše kot drugod v naši državi. Želele smo tudi ugotoviti, kakšna je dosedanja turistična ponudba in kako bi jo lahko popestrile.

V raziskovalnem delu smo izvedle dve anketi in dva intervjuja, v katerih smo župana, prebivalce ter obiskovalce povprašale o pogojih življenja prebivalcev in prihodnosti razvoja turizma v Mežiški dolini. Zelo pomembnem del naše naloge je turistični produkt, v katerem smo predstavile naše ideje in zamisli o hitrejšem in enotnejšem razvoju Mežiške doline in možnosti za učinkovitejšo in popolnejšo promocijo le-tega. Kot nadgradnjo raziskovalne naloge smo predstavile svoje ideje o turističnih produktih, ki bi jih lahko ob enotnem pristopu uresničili.

V zaključku ugotavljamo, da tako prebivalci kot tudi obiskovalci menijo, da ima Mežiška dolina s svojimi naravno-zgodovinskimi zanimivostmi še velik neizkoriščen potencial za hitrejši razvoj turizma, ki bi lahko prebivalcem omogočal boljše materialne pogoje za življenje.

Za dostop do dokumenta lahko (1) kontaktirate avtorja pologa s klikom na zgornje uporabniško ime ali (2) pišete na BTPS.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja r07087.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...