www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Svetovna turistična organizacija nagradila BTPS

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Svetovna turistična organizacija nagradila BTPS

Avtor BTPS
Datum
13. maj 2009
Tip
Novica
Paket dobrih novic! Projekt Banke turističnih priložnosti Slovenije je prejel pomembno mednarodno priznanje Svetovne turistične organizacije in obvestilo, da bo kot primer dobre prakse objavljen na spletnih straneh Evropske komisije.

Več informacij v spodnjem sporočilu za javnost:

Slovenija v Evropskem letu ustvarjalnosti in inovativnosti nagrajena tudi z nagrado Svetovne turistične organizacije za inovativnost

Ljubljana, 13. maj 2009 – Banka turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) je prejela nagrado Svetovne turistične organizacije za posebne in inovativne dosežke na področju turizma. BTPS se je uvrstila tudi med primere dobre prakse Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti.


Svetovna turistična organizacija UNWTO je pred sedmimi leti uvedla nagrado Ulysses, s katero vsako leto opozarja na posebne in inovativne turistične dosežke. Letos bo eno izmed treh posebnih nagrad žirije v kategoriji javnih ustanov prejela Slovenska turistična organizacija (STO) za projekt Banka turističnih priložnosti Slovenije (BTPS), katerega partnersko izvaja s fakulteto Turistico in Direktoratom za turizem Ministrstva za gospodarstvo.

BTPS je bila ustanovljena decembra 2006 na predlog Turistice, idejni vodja projekta pa je mag. Dejan Križaj, predavatelj in raziskovalec na Turistici.  BTPS sta podprla tudi Direktorat za turizem Ministrstva za gospodarstvo ter STO. Projekt je namenjen povečevanju inovativnega potenciala slovenskega turizma. Osnovna naloga Banke priložnosti je pospeševanje nadzorovanega pretoka informacij o perspektivnih idejah in priložnostih  z namenom, da se srečajo pravi ljudje in prava sredstva za uresničitev novih idej in priložnosti v slovenskem turističnem prostoru. 

BTPS pa ni prejela samo nagrade Ulysses. Priznanje projektu, kot projektu dobre prakse, je namenila tudi Evropska unija, ki bo Banko turističnih priložnosti Slovenije  v Evropskem letu ustvarjalnosti in inovativnosti uradno predstavila in uvrstila tudi kot primer dobre prakse. Med 200 predlaganimi projekti je Evropska komisija izbrala 80 tistih, ki bodo predstavljeni v posebnem razdelku kakovostno izvedenih projektov, katerih cilji sovpadajo s cilji letošnjega Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti.

Mag. Darja Radić, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo: »Inovacije so ključni dejavnik gospodarskega razvoja in uspeha vsake panoge in turizem pri tem ni izjema - prav nasprotno. Ravno na področju turizma, kjer je med posameznimi turističnimi destinacijami, ki tekmujejo na globalnem trgu, vse težje najti tisto razlikovalno prednost, ki bo hkrati tudi pomenila edinstveno diferenciacijo do drugih ponudnikov inovacije v produktih in ponudbi zaradi svoje edinstvenosti lahko pomenijo odločilno razlikovalno prednost. Prav zaradi navedenega sta obe nagradi oziroma priznanji dokaz, da smo z inovativnostjo in kreativnostjo v turizmu začrtali pravo smer razvoja slovenske turistične ponudbe.«

Mag. Dimitrij Piciga, direktor Slovenske turistične organizacije in viceguverner BTPS: »Obe priznanji sta za vse, ki so in sodelujejo pri ustanovitvi in nadgradnji Banke turističnih priložnosti Slovenije velikega pomena, saj potrjujeta, da slovenski turizem tudi na področju inovativnosti lahko tekmuje z najboljšimi na mednarodni ravni in se pri tem uvršča v sam vrh najboljših. Hkrati sta tako obe priznanji nova pomembena mejnika v vzpodbujevanju in vključevanju inovativnih idej v oblikovanje produktov in trženjskih prijemov slovenskega turističnega gospodarstva.«

http://www.unwto.org/edsco/index.php?op=0

http://create2009.europa.eu/projects.html
http://create2009.europa.eu/projects/participating_countries.html
http://create2009.europa.eu/projects/participating_countries/slovenija_slovenia.html
Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...