www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Gostilna - Slovenija

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Gostilna - Slovenija

Avtor Jumart
Datum
31. avgust 2009
Tip
Ideja
Ponujam

Gostilna - Slovenija je ime blagovne znamke, katera temelji na nadgradnji idejnega pologa, ki sem ga pred nekaj meseci že objavil na portalu Banke turističnih priložnosti Slovenije kot vizijo oz. strategijo gostilne v Sloveniji pod naslovom »Strategija gostilne v Sloveniji«. Priložnost za gostilno v Sloveniji izhaja tudi iz primerjav z nekaterimi že uresničenimi priložnostmi za razpoznavne gostinskega obrate, ki so postali tudi pomembni predstavniki identitete turizma v nekaterih državah (npr. irski pub).

Temelj strategije predstavlja ustanovitev t.i. združenja oziroma Odbora za projekt »Gostilna – Slovenija«, ki bo skrbelo za uveljavljanje skupnih interesov gostiln v Sloveniji. Od moje prve objave idejnega pologa do danes je bil tako storjen že pomemben korak naprej. Na moje povabilo k sodelovanju pri projektu so se namreč že odzvali: Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, etnolog in strokovnjak na področju gastronomije Slovenije prof. dr. Janez Bogataj in predstavniki devetih uspešnih gostiln v Sloveniji.

Člani upravnega odbora Sekcije za gostinstvo in turizem so na svoji seji že sprejeli sklep, da sekcija v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije oblikuje blagovno znamko »Gostilna – Slovenija«. Dogovorili so se, da sekcija za gostinstvo in turizem v sodelovanju s strokovnimi službami OZS in zunanjimi strokovnjaki pripravi projekt »Gostilna - Slovenija«. Osnovni nameni in cilji projekta »Gostilna Slovenija« so:

-        zaščita blagovne znamke »Gostilna –Slovenija«,

-        ohranjanje kulturne dediščine gostilne v Sloveniji (gastronomske, arhitekturne, družbene, družabne idr.),

-        večja prepoznavnost gostinske in turistične ponudbe v Slovenije - novost, ki prinaša dodano vrednost,

-        skupna promocija na domačem in tujih trgih ter priprava publikacij,

-        zaščita na ravni države in podeljevanje koncesij za odpiranje »Gostiln – Slovenija« v tujini (bela knjiga o »Gostilni – Slovenija«),

-        priprava celostne podobe znamke »Gostilna – Slovenija« (logotip, izvesek, grafični priročnik),

-        priprava Pravilnika o »Gostilni – Slovenija«, kjer se določi merila in kriterije za pridobitev blagovne znamke

-        izobraževanje za imetnike blagovne znamke, za kandidate in druge,

-       dosledno izvajanje in nadzor,

-        uveljavljanje razvoja gostiln v Sloveniji kot pomembnega turističnega produkta Slovenije.


Blagovna znamka »Gostilna – Slovenija« je vsekakor velika priložnosti za inovativni razvoj gastronomske razpoznavnosti Slovenije kot enega temeljnih sooblikovalcev siceršnje razpoznavnosti in identitete naše države.

Pri pripravi projekta se bo izhajalo iz že obstoječih dokumentov, ki so že pripravljeni oziroma so v pripravi:

Strategija razvoja gastronomije Slovenije - STO, (http://www.slovenia.info/pictures/business_event/atachments_1/2006/Strategija_gastronomije-31.8.2006_4277.pdf)

Strategija razvoja gostilne v Sloveniji, diplomsko delo Martin Jezeršek http://www.btps.si/depositview.aspx?dpid=761

Standardi kakovosti - STO, v pripravi

Program za vzpostavitev celovitega sistema razvoja kakovosti storitev v turističnih  podjetjih - MG DiT (http://www.mg.gov.si/fileadmin/mg.gov.si/pageuploads/turizem/PRIROCNIK_KAKOVOSTI-za_splet.pdf)

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Jumart.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...