www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Letno poročilo, december 2008

 

Komu je namenjen BTPS?

 

Projekt Banke turističnih priložnosti Slovenije (www.BTPS.si) se je uradno pričel 7.12.2006 na 9. slovenskem turističnem forumu v Mariboru s prioritetno nalogo: Pospeševanje nadzorovanega pretoka informacij o perspektivnih turističnih idejah z namenom, da se srečajo pravi ljudje in prava sredstva za uresničitev teh idej.

 

Izvajalci projekta so Slovenska turistična organizacija, Ministrstvo za gospodarstvo – Direkorat za turizem in UP FTŠ Turistica, Fakulteta za turistične študije iz Portoroža. Pri delovanju projekta ter svetovanju za njegov nadaljnji razvoj sodeluje tudi svet banke. Sestavljen je iz predstavnikov izobraževalnih ustanov in strokovnjakov, ki se pri svojem delu srečujejo z inovativnostjo in njenim spodbujanjem.

 

K sodelovanju oz. uporabi  vabimo vse posameznike in turistične organizacije, ki iščete in podpirate priložnosti slovenskega turizma:

 

1.) Vabimo vse, ki ponujate ali iščete IDEJE (osnutke, prototipe, načrte, rešitve...). Na svoje bančne račune v BTPS lahko oddate povpraševanje ali ponudbo za »idejne pologe«, s katerimi bo slovenski turizem še boljši, uspešnejši, izvirnejši... Vabljeni ste, če:

 

• ideje ponujate/iščete brezplačno ali za simbolične zneske

• za idejo zahtevate/ponujate komercialno odkupnino ali delež pri dobičku

• iščete/ponujate pomoč pri uresničitvi i-deje

 

2.) Vabimo vse, ki ponujate ali iščete ENERGIJE (finančna sredstva, materialna sredstva, opravljanje različnih del), s katerimi bi podprli izvirnost, odličnost in razvoj slovenskega turizma. Vabljeni ste, če:

 

• ponujate/iščete donacije ali (brez)obrestna energijska posojila za uresničitev idej

• zahtevate/ponujate udeležbo pri dobičku ideje, katere izvedba bo (so)financirana s sredstvi iz vašega energijskega pologa

 

3.) Vabimo vse, ki ponujate ali iščete ZNANJE (rezultate raziskav, anket, vaše izkušnje...). Na svoje bančne račune v BTPS lahko oddate povpraševanje ali ponudbo za »pologe znanja«, s katerimi bo slovenski turizem še pametnejši, modrejši, iznajdljivejši...

 

4.) Vabimo vse, ki ponujate ali iščete NOVICE (povezane z inovativnostjo in razvojem slovenskega turizma). Poleg branja novic, ki jih BTPS pripravlja za vas, lahko na bančne račune dodajate lastne novice, s katerimi tudi vi vsem slovenskim inovativnim nadebudnežem sporočate, kaj se novega, svežega in drznega dogaja na področju turizma ter inovativnosti doma in po svetu.

 

BTPS od ustanovitve

 

Banka turističnih priložnosti Slovenije tudi v letu 2008 ni mirovala. Pred tem na hitro poglejmo, kaj se je nabralo pod črto od njene ustanovitve 7.12.2006. V tem času smo prejeli že krepko preko 100 idejnih pologov, pridobili 9 energijskih pologov ter izmenjali množico kontaktnih podatkov.

 

Med prejetimi pologi je bilo izbranih 43 obetavnih pologov. Na spletni strani nas je obiskalo 13.000 obiskovalcev, ki si je skupno ogledalo blizu 40.000 strani. Eden od naših komitentov je v letu 2007 na osnovi svojega idejnega pologa s pomočjo večih  BTPS energijskih pologov že ustanovil lastno podjetje. S pomočjo (tudi) našega mreženja in promocije sta bila uresničena še dva idejna pologa, četrti pa je na razpisu Podjetna Primorska prejel konkretno prvo nagrado. Kako pa je bilo letos?

 

BTPS v letu 2008

 

Mestna občina Koper je v letu 2008 razdelila 20.000 EUR trem mladim turističnim podjetjem in v letu 2009 podeljuje naslednjih 20.000. Na tiste najbolj drzne in odlične še čaka energijski polog Poslovnih angelov Slovenije v višini 50.000 - 300.000 EUR za posamezen projekt. Poleg idej in energij v Banki priložnosti že čaka tudi 60 prispekov v rubriki “znanje” ter več kot 150 novic o inovativnosti in novostih v turizmu.

 

Iz naslova razdeljenih 20.000 EUR v 2008 je Mestna občina Koper bogatejša za tri turistične novosti. Eden od njih, tretje uvrščeni zavod Pina, je v zameno za prejeto nagrado vzpostavil brezžično omrežje za obiskovalce Kopra (brezplačen dostop). Ostala dva sta podrobneje opisana v nadaljevanju.

 

Rezerviraj.si posluša uporabnike

 

Matej Sukič iz Rezerviraj.si o prejeti koprski nagradi pravi takole: »Mesto Koper postaja iz dneva v dan zanimivejša turistična atrakcija. Bogata zgodovina in arhitektura, bližina morja in toplo sonce, veliko vodnih in ostalih aktivnosti, pestro nočno življenje in vrhunska kulinarika so razlog, da boste na vašem dopustu v Kopru uživali kot malo kje drugod. Pri Rezerviraj.si smo zato razvili novo aplikacijo: Za vsakogar nekaj v Kopru. Za vsakogar nekaj je novost med turističnimi ponudbami. Uporabniki lahko sami izbirajo, kje bodo bivali ter kaj bodo počeli. Ni standardnih turističnih paketov. Le uporabnikove želje. Pri Rezerviraj.si želimo uporabnikom ponuditi orodje, s katerim si lahko sami sestavijo svoj turistični aranžma. Gre za popolnoma individualno turistično ponudbo.

 

'Za vsakogar nekaj' so uporabniki odlično sprejeli. V nekaj mesečnem delovanju aplikacije smo zabeležili lepo število individualnih paketov, bodisi enodnevnih izletov ali celotedenskih dopustov. Izmed vseh aktivnosti, ki jih lahko uporabniki izbirajo, so najbolj priljubljeni paintball, izleti z ladjo (fish piknik), šola surfanja in razni krajši izleti (ogled solin, ogled koprskih znamenitosti). Za vsakogar nekaj se izvaja v sodelovanju z Mestno občino Koper, ki je projekt tudi sofinancirala.«

 

Autentica razvija nove aranžmaje

 

Prvo mesto energijskega pologa Mestne občine Koper je v letu 2008 pripadlo turistični agenciji Autentica. Matjaž Primc, direktor: »Agencija je specializirana za območje Slovenske Istre in je s pomočjo sredstev Mestne občine Koper uspela razviti nekaj edinstvenih enodnevnih aranžmajev na območju Slovenske Istre (npr.: enodnevni izlet Po dolini gradov, Po poti legende o Svetem Nazariju, Potovanje po najlepših šavrinskih vaseh, Med morjem, vinom in oljkami, Martinovo popotovanje po Slovenski Istri in druge) in tržaškega Krasa.

 

V juniju 2008 smo uspeli pridobiti tudi licenco za organiziranje in prodajo izletov, ki jo podeljuje turistično gostinska zbornica na GZS. V času od pridobitve licence pa do danes smo v Slovensko Istro prepeljali skoraj 1000 gostov ter imeli preko 50 individualnih vodenj. Med drugim smo vodili tudi Hanesa Swoboo, evropskega poslanca in odposlanca Evropske komisije za Hrvaško. Od gostov smo prejeli številne pohvale.

 

V začetni fazi smo se osredotočili predvsem na organizirane skupine (društva in šole). S pomočjo sredstev MOK smo izdelali katalog, ki smo ga poslali na različne naslove. Trenutno smo v fazi postavljanja spletne strani, ki bo prav tako nastala z nepovratnimi sredstvi. V zimskem času bomo nadaljevali z razvojem naših produktov. Usmerili se bomo v segment tujih gostov (produkte za to ciljno skupino smo že razvili), individualnih domačih gostov, podjetij ter drugih organiziranih ciljnih skupin, ki so pretežno sestavljene iz seniorjev. Razvoj na trgu neobstoječih produktov in razvoj prodajne mreže je tudi naloga, ki od nas zahteva največje kadrovske napore.«

 

Istranka Koper gre na Slavnik

 

S tem pa novosti na Obali še ni konec. Dobili smo obvestilo, da se je uresničil še eden od »primorskih« BTPS idejnih pologov (Izlet slovenska Istra, 20.8.2007). Avtor se je takole razpisal:

 »Kot vsi turistični delavci, tudi mi že dalj časa ugotavljamo, da je povpraševanje po izven penzionskih aktivnostih čedalje bolj prisotno. Opaža se, da samo bazeni, wellnes centri in podobno še zdaleč niso dovolj, saj vse več turistov želi spoznavati naše preproste ljudi, naše podeželje, našo tipično kulinariko, našo kulturo in še kaj, na preprost in aktiven način. Vtis je, da želijo spoznavati deželo od znotraj ali dušo dežele, kot bi temu lahko rekli. In to je bilo tudi naše izhodišče, ko smo se odločili, da pripravimo in ponudimo izlet, ki bo nekaj posebnega in prvi te vrste v Slovenski Istri.

Sama ideja o nečem podobnem sicer ni nova. Sega nekaj let nazaj, ko je  izkušeni turistični delavec in vodnik Igor Škorja s strani skrbnikov slovenskih gora dobil namig, da ne bi bilo nič narobe, če bi tudi turisti dobili možnost organiziranega obiska slovenskih gora. To je bilo dovolj, da je kot aktiven planinec ter poznavalec mednarodne logistike (IATA) začel razvijati idejo o pohodniškem izletu, ki jo je  objavil v Banki turističnih priložnosti Slovenije. Na tej osnovi je v letu 2007 prišlo do prvih razgovorov s TA Istranka Koper, ki so v letošnjem letu prerasli v aktivno sodelovanje, katerega rezultat je nastanek turističnega produkta, pod imenom POHODNIŠKA POT - SLAVNIK. 

V iskanju nečesa novega je vse to pripeljalo do realizacije njegove zamisli, da v Slovenki Istri pripravimo in ponudimo nov lokalno/razpisni pohodniški izlet,  v katerega bo vključen naš najbližji tisočak Slavnik.  Razvili smo kombinacijo: transferna logistika (bus+vlak), pohodništvo in tipična kulinarika v povezavi z geografsko lego, pokrajinskimi značilnostmi, naravnimi danostmi, našo zgodovino in z vrednotami zdravega življenja ter gibanjem v naravi.    

Pri nastajanju produkta smo uporabili svoje izkušnje in znanje na področju turizma ter vse skupaj povezali še z znanjem planincev. Strokovno vodenje izleta je namreč prevzelo Obalno planinsko društvo Koper. V svojih vrstah imajo več usposobljenih planinskih vodnikov, ki jim tudi tuji jeziki ne predstavljajo večjih težav in lahko v vodniškem smislu vrhunsko izpeljejo pohodniški izlet. 

POHODNIŠKA POT - SLAVNIK se uvršča med enodnevne pohodniške izlete, lažje kategorije in je prijavljen Avtorski agenciji za Slovenijo pod oznakami P-22/03 in P-15/08. Namenjen je hotelskim in drugim gostom na obali, ki želijo svoje počitnice preživeti aktivno, raznoliko in v povezavi z naravo. Pripravljen je za vse, ki radi naredijo nekaj zase, ki uživajo v svežem gorskem zraku in objemu vetra, ki uživajo v panoramskih razgledih, ki  jih navdušuje gorsko cvetje ter petje ptic in nenazadnje za tiste, ki so radi v dobri družbi.«

Portal BTPS 2.0 - slovenski turistični Facebook 

Seveda pa tudi izvajalci projekta Banka turističnih priložnosti Slovenije nismo počivali. Pripravili smo vam portal BTPS 2.0, ki omogoča marsikaj novega. Poleg novega načina pregledovanja idej, energij, novic in znanj lahko sedaj vsi komitenti BTPS na različne načine komunicirate med seboj.

 

Kako portal deluje, si oglejte na priloženi sliki. Bistvo je, da imajo uporabniki (tako kot v socialnih okoljih tipa Facebook) na voljo različne načine bolj ali manj odprtega medsebojnega komuniciranja. Cilj je jasen: timsko uresničevanje priložnosti, ki so na voljo v slovenskem turizmu.

 

BTPS turistična inkubatorska mreža

 

Za vse, ki se z uresničevanjem turističnih idej in podjetništvom srečujete prvič, smo se lotili tudi vzpostavljanja BTPS turistične inkubatorske mreže. S prvimi tremi inkubatorji smo že vzpostavili povezavo. To so: (1) Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske - UIP, (2) Ljubljanski univerzitetni inkubator - LUI in pa (3) Podjetniški inkubator Univerze v Mariboru - Tovarna podjemov.

 

Mreža je odgovor za vse, ki niste popolnoma prepričani v svojo idejo ali ne veste, kateri koraki sledijo genialnemu preblisku za nov turistični projekt. Strokovnjaki v naši novo nastali mreži obljubljajo, da vas bodo vzeli v svoje roke. Za začetek morate označiti ustezno kategorijo (presoja ideje) pri oddaji vašega BTPS pologa, nato pa vas bomo glede na primernost vaše ideje kontaktirali, kako z vašo idejo do novih uspehov slovenskega turizma.


 

Oznake

sejalec snovalec turizem inovacije inovativnost promocija kulturna dedišcina snovalec2011 mladi sofinancerji slovenija kulinarika zahtevno IKT podeželje atrakcije partnerji Ljubljana btps-izzivi inovativna turisticna ponudba rekreacija BTPS niše zdravje kupci hotelirstvo podporna okolja gostinstvo eko trajnostni turizem Slovenija jugozahod IKT-predlogi networking organiziranje potovanj sejalec2013 enostavno nastanitev podjetništvo brezplacno novost razpis izobraževanje šport sejalec2012 sejalec2011-predprijava mladi za turizem t-lab investicija finance destinacije btps-izzivi-2011 travelzoom2011 btps-izzivi-2012 raziskave in razvoj sejalec2013prijava transport razvoj turisticna ponudba btps-izzivi-2010 kolesarjenje izziv-Kompas oprema deluje snovalec2014 narava konferenca storitev umetnost atrakcija kulturna dediščina turistični produkt nagrada sejalec2014 sejalec2015 snovalec2015 sejalec2011 študentski snovalec2011 študentski snovalec hotel ekoturizem zeleno doživetje destinacijski management raziskave aplikacija socialno podjetništvo dostopni turizem sejalec 2012 prijava sejalec2010 zeleni turizem trendi snovalec2016 escape room poziv podarjam snovalec 2010 promocija turizma MOK-2011 pohodništvo prireditve Evropska komisija mobilne aplikacije t-lab-snovalec2013 trajnost sejalec2016 snovalec2017 T-lab mladi zgodbe delavnice dogodki ideja sinergetik2011 povezovanje potovanja aktivni turizem sinergetik trajnostni razvoj trajnostno snovalec 2009 invencije družinski turizem Razpisi ekologija UNWTO sejalec2017 start-up prehrana StartUp ekološka osveščenost svetovanje socialna omrežja nagrade naravna dedišcina kakovost kultura Maribor prostovoljstvo portal Inovacijski tabor-rešitve wellness inovacija btps-travel-blog dedišcina erasmus za mlade podjetnike izleti spletno oglaševanje adrenalin obala poklici otroci video Kitajska priložnosti lokalna doživetja naravna in kulturna dediščina PTP kreativnost sharing economy kulinarično doživetje brezplačna priložnost delavnica Slovenski forum inovacij restavracija pivo muzej mobilnost velnes hint-lab inovativna turistična ponudba rezervacije Kranj vrhnika turistična ponudba natečaj romantika aktivne počitnice turizem v Sloveniji splet čezmejno sodelovanje hostel inovativni koncept informacije spletna stran digitalizacija luksuz posveti T-lab-mladi Portorož vodenje MGRT crowdfunding predstavitve animacija Slovenija zahod youth hostel zabava Bled blagovna znamka trženje certifikat promocija turizma doma in v tujini novi turisticni produkti snovalec2012 voda naravne lepote odgovorni turizem zaposlovanje festivali kras izziv-mysloveniainfo.com Promocija turizma v tujini plezanje samski lokalni ponudniki ribolov tematski turizem inoturbar green-love statistika izziv-antiq varstvo okolja QR družabni mediji gostinska ponudba turizem=podeželje-šport-kultura programi smucanje morje Slovenija vzhod svet igralništvo Dolenjska turisti natecaj marketing okolje javni razpis Tehnološki park Ljubljana dobrodelnost namestitev tujina ponudba Kolo dediščina ekološki turizem kampiranje Fotografije zgodovina invalidi mednarodni turizem avanturistično potovanje kulturno-zgodovinska dediščina enigmarium escape room raziskava Gozdni selfness gozd večerja nanoturizem seniorji Kavarna anketa poslovni model pametni telefon mesta letalo solarna energija Izola smartphone Indija namestitve energetska učinkovitost podjetniški dnevnik AREA Trieste spletno trženje Koper večerja na zajli slovenska hrana active holiday active tourism selfness pravljice apiterapija krapolov muharjenje ribištvo btps-kava kuharski trendi pospeševalnik moda evropska sredstva mobilna aplikacija dodana vrednost soba pobega gozdne gozdni pobeg katalog priložnost igra Gorenjska družine zadovoljstvo gostov družbena odgovornost environmental protection revija letalski promet rezervacija oecd transnacionalno sodelovanje tehnologija TIP turizem in prosti čas ulysses mreženje naravno kopališče Zasavje Osrednja Slovenija glamping Ljubljanica medvode rdo osrednja slovenija aerodrom Drava letališče združevanje AIRTH rimljani senzorium integralno-turistični produkt kino poslovni načrt prepoznavnost industrijska dediščina kolesarstvo bivak Japonska Nova Gorica Tablični računalniki Eko kamp okolju prijazna investicija tematska potovanja vodeni izleti app znamenitosti električni avtomobil potovanje po Sloveniji ograja za kolesa zabaviščni park snemanje trend panorama maraton slovenska Istra nastanitve Delo na kmetiji uresničitev ideje organiziranje podjetje poroka fotografija PTUJ Evropska unija spletni marketing Študijska štipendija Razvojna delavnica za turistične začetnike Gastronomija razvoj podeželja Italija mreža sredstva Podjetna primorska Društvo planet zemlja Eko konferenca MyDestination Lojze Slak Subvencije za zagon podjetij kombi Travel Zoom Francija študenti socialni turizem zasebne investicije internet narodno zabavna glasba itinerariji Dežela kozolcev prihodnost predavanja Predlogi raziskav nepremicnine intelektualna lastnina poletje vkljucevanje razlicnost zaposlitev slovenia ekovas potovalna agencija Piran soline inovativna tiristicna ponudba desezonalizacija turizma konjeništvo Mariborsko Pohorje Bohinj Kranjska Gora potovanje mladinski hotel turisticne informacije STO mobilna tehnologija visoka dodana vrednost turisticna agencija GPS interaktivno arhitektura vino invest in slovenia znamka ribiški turizem content marketing innovation service bela krajina nevromarketing ljubezen planinske koce sinergije in povezave vinska cesta povezovanje obcin in regij tecaji tematski tedni toplice Vila Dane aktivne pocitnice jamarstvo Alpe kolesarske pocitnice kolesarske pocitnice z nahrbtnikom pocitnice jezera gradovi Porocni turizem višja dodana vrednost porocna industrija integriran produkt izkustevni turizem facebook povezovanje turisticnih ponudnikov etnologija izziv-CentrSource tic cebelarski turizem splet 2.0 slogan ustvarjalnost park slepi in slabovidni ucna pot kompas dež ohranjanje virov ecoguerilla snovalec 2011 already functioning new product idea offered gratis odgovorno jame jamski turizem okoljska ozavešcenost ruski trg I feel Slovenia Zdravilišce Radenci društvo turisticni vodniki t-lab delavnice uresniceno sejalec 2012 pijava mreže Vesna vestni turizem slow medicinski turizem model kakovosti snovalec2010 baza spletna omrežja academica turistica kadri usposabljanje turisticni vodic apartma na vodi ogledi cloveški viri dinamicni vzorci neodvisnost premagovanje arhitektonskih in mentalnih ovir dobicek muzej solinarstva jedilni list oglaševanje programska oprema Robidišce mednarodno prostovoljstvo festivalske pocitnice Napovednik prireditev trip organisation promotion ekoremediacije naravna gradnja permakultura countryside cultural heritage destination management samostojnost povratna informacija testiranje sofinancerje patnerji sofnancerji soizvajalci etika razprave Slovenija jug Slovenija jugovzhod nizkocenovni leti TED borza conventa Future leaders forum borza IMTEC terme krka zdravilišce rogaška zdravstveni turizem Obcina Šentrupert Kompas NM letenje korupcija Praga Berlin lokalno prebivalstvo hišice na drevesu Normandija aplikacije potopisni veceri pridobivanje sredstev C. David Conner Predjamski grad 21.december maji Mehika degradirana obmocja Jeruzalem EDEN Golden Zoom Vesoljski turizem Ameriška Ambasada poslovni nacrt Družinski center Mala ulica vrtec bovec gledališce Goodplace Kuwait Ritz International Rudolfov splav manj privilegirane socialne skupine arabska pomlad Egipt In memoriam Virgin Galactic Ustvarjalnik LIFE+ Konfucijski inštitut Univerza na primorskem EU marjetica T-lab eksperimentiranje tolmin Financna sreda hostel Tresor kobarid SPIRIT Svetovne turisticne nagrade Srecanje T-lab: Priložnosti cezmejnega povezovanja ITM izvoz trgovanje Internautica srecanja poslovanje na tujem Šenkova domacija Dan odprtih vrat Odložena kava Mladi projektni managerji Eko reli mladina turistični vodnik po Sloveniji grobovi mračnjaški turizem pokopališča turistično vodenje Žale film predsyavitev Svetovni ekonomski forum turizmu prijazne države Izzivi gospodrskega razvoja 2013 Baloni PGZ Izzivi za razvoj kulturnega turizma Avstralija Najboljše službe na svetu Hoteli IKT- predlogi izročilo rimska vas baddest bucket list Biggest helikopter hotspot iz zraka kvadrokopter multicopter nepremicnina ortofoto Vipavska dolina 360 autocamp avio camp copter spoznavanje okolice (Notranjsko-kraška regija) doživljajske delavnice eko turizem panoramsko vinski turizem digitalna foto trzenje zajem zračne "IKT-predlogi" turistične privlačnosti Razglednice JVZ Azija restavracije zadovoljstvo kava inženirstvo torba vročina zabojniki ne pozabi opomnik všeč? spanje zima slovensko podeželje Razvojna delavnica aktivni oddih Soča vas gugalnica EuroBasket Global Feast festivalski turizem glasba LED globusi LED lučke sijoča tehnologija sijoči globusi prenova solinarske hišice EEA grants nevladne organizacije 100.obletnice prve svetovne vojne Društvo mladih v turizmu Turizem v zidanicah T-lab Snovalec strunjan ekološki splavi sejmi SPIRIT Slovenija čokolada workshop portal mesta Vivi Nova Gorica JAPTI tuji investitorji domačini informiranje organizacija porok team building elektronski vodič komunikacije Lokve dobra ideja Osp EU RR_INT/2014 konference Trst Mediteran slovenian coast interaktivna razstava soška fronta-prva svetovna vojna iskalnik IST vonj ženska impact tourism čutila kraj mesto senses vonji paket promocija Ljubljana za Kitajce promocija na oddaljenih trgih podaljševanje nočitev tuji turisti #Kolesarskisvet #kolesarskiizleti piknik brezplačni turistični vodnik Kraški rob plezalne počitnice športno plezanje SPOZNAVANJE SLOVENIJE Melania Trump Navidezna resničnost Sevnica Virtualna realnost Virtualna resničnost polaroidna fotografija spomini urbanizem I still feel Slovenia Visit Maribor Vivid city Maribor Živo Mesto Maribor Pehtran Zmaj Memento Ljubljana PodLjubljano Idrija Mestni trg ohranjanje kulturne dediščine oživljanje mestnih jeder pop up lokal kombinat staro mestno jedro Studio Koder d.o.o. Tanja Andder temporary store Vladimir Andder začasna trgovina Chat interaktivni zemljevid labirint sejalec 2016 integralni eko-karavaning produkt povezovanje turističnih ponudnikov zabaven in inovativen koncept zelena slovenija zelene destinacije parfum senzorialno winetourism wineculture kulturni center lokalna kulinarika medgeneracijsko povezovanje slovenia360 360 panorama slovenia360.si naravoslovni tuirzem escape destinacija igrifikacija muzejev igrifikacija v turizmu Koroška koroška glasba Koroška hiša Pri lipi Koroška kulturna dediščina koroška tehnična dediščina koroški splavarji kulinarični spust splavarjenje #hotelmond #hit #vinskihotel #greenfield #turizem #destinacija #štajerska društveno življenje Notranjska bunker kočevsko hackathon silver tourism turizem za starejše nova ponudba povezanost ponudnikov Art Bio-Architecture Camping Community Belonging Food Forest Forest Gardening Handcrafting Karst Local Market Organic Food Permaculture Research Volunteering Workshops Zero Miles Food Dnevnik Slovenska pot naravoslovni turizem jedilni tekstil Sladkorna čipka nepovratna sredstva dravska dolina kopanje naravno čiščenje kopalne vode atraktivnost Istra zelene rešitve biološki bazen dogodek fashion hangar družbena omrežja Jazz Kamp Kranj Vinski scenosled #DHfashion izdelki pridelki Polhograjska graščina razvoj turistične ponudbe kulinarična tematska pot Polhov Gradec unlock unlock ljubljana escape room enigmarium igre koncert emona forum zero-energy robotika persone lan škofljica avtentičnost Ivan Cankar Slovenska turistična organizacija aktivnosti doživetja zaledje Radlje ob Dravi vodni park Vodni park Radlje ob Dravi igloo dogodivščina enigmarium escape igloo iglu enogastronomija krožna vožnja med ponudniki kulinarični turizem nova doživetja okusi Goriške povezovanje destinacije turistična ponudba Goriške Veseli GOGO bus #glamping #Keltskehiške #rekaKolpa #inovacija #ekoturizem pustolovščina Trbovlje poslovna konferenca na lepše samooskrba popotništvo moški etis turistična agencija turistični forum digitalno trženje sejem match-making izzivi instagram kategorizacija znaki hišni ljubljenček klasifikacija avtohtono kuharske veščine osnovnošolci les ročno delo savna Foto-turistični vodnik Inovativen turistični produkt z visoko dodano vrednostjo Inovativno marketinško orodje Invencija Promocija slovenske turistične ponudbe Slovensko-britanski tandem SnappGuides Socialna skupnost profesionalnih fotografov pasji turizem počitnice s psom Bohinjsko footgolf 360° kamera fisheye giroptic turistične vsebine turistični avtobus BA mobile British Airways free-of-charge high added value ICT information Innovative tourist offer izobraževalni turizem slovar mobility načrtovanje poti new tourist product novi turistični produkti okoljska ozaveščenost responsible tourism sustainable development sustainable tourism sustainable transport trajnostni transport storytelling branding kozolec Layar muzej na prostem Občina Šentrupert Rupert Gole toplar orodje Bookick.com apartmaji v naravi eko apartmaji kuharski izziv Harley DAvidson potovanja z motorjem bohinj eko hotel tujska soba monografija fonda po kreativni poti do praktičnega znanja brda Radovljica turističen produkt Hiša! Rajzefiber biro Živa dvorišča inovativni pristop v turizmu zeleni ponudnik v zeleni prestolnici zeleno podeželje inovativno Petoviona razvajanje velneški center festINNO Case Study ideje Turizmijada popri pop-up national geographic kajak reka Temenica veslanje Escape the trailer Lockless Pobeg iz prikolice room escape Bled Room Escape Bled Lockless interdisciplinarnost mir uganke ponudba za individualne goste snovalec 2016 kulturni turizem izračuni potrošnja jadransko-jonski program zemljevid pustolovska igra snovalec2009 re-invencija potopis sodelovanje cosme kulinarična novost avtoštop apartmaji Dvor Jezeršek Gostilna Krištof ideja za darilo Jezeršek Catering Krvavec zanimivost 3D risbe 3D street art skupna tržna znamka botel kamp ekskurzija ric bela krajina od Alp do Jadrana osebna doživetja osebni organizator Pot miru co-working izmenjave podeželjski co-working produktivna relaksacija sodelovanje in izmenjave mnenj in izkupenj Experience Gay Lesbian LGBT krajina #zivadvorisca #Maribor #inovativno #snovalec FENNECteam Gremo v Mongolijo odprava socializem Tito Velenje električna mobilnost črnomelj application brezplačno cities deseasonalisation of tourism environmental awareness Slakfest banka denar poročno darilo rojstnodnevno darilo turistična kartica poslovno povezovanje Hrastovlje skupna vstopnica Disney DisneyExperience Magic Band Wi-Fi Koreja North Korea Travel Pyongyang microsoft pogovor prevajanje skype cviček Novo mesto pohod revija harmonikarskih skupin in orkestrov Trška gora zidanice Cook Eat Slovenia Culinary Slovenia kulinarične delavnice turistična podjetja Potovanje okrog sveta projektno delo prva svetovna vojna domotika knjiga Škofja Loka posel Rusija Občina piran skladišča soli zvestoba praksa kickstarter udobje management zbornik orodja politike vlak študijski krožek turistična potovanja in izmenjave starejših občanov na inovativen način železnica Libanon vojne branje monsun tržne znamke Moskva prihodi tindeks QR kode Strategija razvoja slovenskega turizma Tourism review znanje države zaslužki konkurenčnost Wikipedia tematski park ladijce prevoz "IKT-predlogi" spletna stran glasbeni festivali šotor vrečke za smeti mlad podjetnik modna oblačila potujoči butik trg ugodne cene unikati "IKT-predlogi" posebna očala ohranjeni spomini rešitev prostorske stiske more
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...