www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::"Najem lokalca" v Berlinu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

"Najem lokalca" v Berlinu

Avtor BTPS
Datum
5. februar 2013
Tip
Novica

Večkrat slišimo, da so najboljša popotovanja tista, ki nam omogočajo stik z lokalnim prebivalstvom. Še najbolje je, če na destinaciji koga poznamo. Domačini nam kraj prikažejo v čisto drugačni luči. Povabijo nas k prijateljem, peljejo nas na "neturistične", skrite kraje, z njimi jemo lokalno hrano v lokalnih restavracijah,… Vendar velikokrat je do lokalcev težko priti. V Berlinu so se odločili turistom ta korak olajšati. Spletna stran/skupnost Plus One Berlin odslej ponuja "najem lokalca". 

Plus One Belin nam ponuja vstop v življenje več kot tridesetih domačinov, različnih nacionalnosti. Kot eden on njih, "plus eden", lahko doživimo mesto, kot nam ga turistične agencije ne morejo razkazati. Povežejo nas lahko še z odličnimi ponudniki "dizajnerskih" namestitev, sami pa tudi upravljajo apartma

Kako stvar deluje? Najprej preko njih ali njihovih partnerskih namestitev rezerviramo svoje bivanje v Berlinu. Nato nas kontaktirajo in potrdijo rezervacijo. Zatem pride izbira "lokalca". Lahko izbiramo iz seznama ljudi z različnimi nacionalnostmi, poklici, hobiji, interesi in še marsikaterimi drugimi karakteristikami. Tako lahko izberemo nekoga, ki nam res ustreza in se z njim domenimo za krajše (1 ura) ali daljše (3-5 ur) srečanje in uživamo Berlin, kot ga še nismo videli. 

Tudi Slovenci smo znani po svoji gostoljubnosti, ki pa je še ne prodajamo na tak berlinski način. Turisti na svojih poteh vse manj iščejo ograjene resorte, kjer srkajo le koktejle in se namakajo v bazenu s sladko vodo. Turisti vse bolj želijo destinacije začutiti, izkusiti lokalni način življenja, spoznavati ljudi, jesti v lokalnih restavracijah. In ta trend bi bilo dobro ujeti - tudi pri nas. 

Fotografija: Till Achinger, www.sxc.hu

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...