www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Garden village Bled

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Garden village Bled

Avtor BorBor
 

Natečaj : Poziv: Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
4. marec 2014
Tip
Ideja
Iščem

Gre za ekološki in inovativni turistični resort, ki sledi sonaravnemu bivanju na vrtnariji. Koncept je zasnovan zelo originalno  in po našem vedenju v tako kompleksni obliki nima konkurence nikjer v svetu.

V osnovi je naša turistična vas (komercialno: Garden village Bled) postavljena v opuščeno vrtnarijo v neposredni bližini Blejskega jezera. Vrtnarijo bomo namreč revitalizirali in ji dodali novo dodano vrednost z ekološko turistično ponudbo in sicer v obliki samozadostnosti, saj imamo lastno vodno vrtino, elektrarno na sončne celice in svojo toplotno črpalko.

V resort smo poleg klasične vrtnarije z godspodarskim objektom, kjer bomo lastne pridelke tudi predelovali,  umestili tudi ekološko trgovino, restavracijo v obliki vrtnarije z ekološko pridelano in pripravljeno hrano z nacionalno noto in zelo inovativne nastanitvene zmogljivosti.

Gre za osem drevesnih hišk, za šest velikih glamping šotorov in devet šotorov na pomolih, kje bo možno v lastnem ribniku lovit ribe. Vse je povezano z lesenimi podesti, ki zaokrožujejo sliko resorta.

Seveda bomo imeli tudi savno na drevesu, kot tudi kneippovo refleksno masažo v lastnem izviru. Pole tega imamo na posestvu tudi plavalni ribnik, ki se čisti s pomočjo rastlin, ki filtrirajo vodo.

V okviru destinacije imamo predvidene tudi priključke za električna vozila (eno že imamo pripravljeno za goste), kot tudi možnost, da gostje sodelujejo pri opravilih na vrtnariji (okoli glamping šotorov so namreč tudi nasadi zelišč in grmovnic, ki jih lahko gostje poljubno uporabljajo).

Resort bo predvidoma odprt v juniju 2014. V ta namen smo tudi že postavil spletno stran, čeprav je resort še v gradnji. www.GardenvillageBled.com.

 

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BorBor.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...