www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Gozdni selfness

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Gozdni selfness

Avtor borutp
 

Natečaj : Poziv: Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
4. marec 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Pri programu Gozdni selfness, ki ga bomo izvajali v okviru LTO Laufar Cerkno, gre za implementacijo elementov obstoječe selfness ponudbe na trgu v naravno okolje. Selfness predstavlja nov trend v razvoju wellness turizma, katerega bistvo je sprostitev, samozdravljenje in samozadovoljstvo ter bazira na spreminjanje samega sebe, svojih slabih navad.

Program Gozdni selfness temelji na organiziranem pohodu skozi gozd po urejeni nezahtevni pohodniški poti, kjer skupina maksimalno sedmih udeležencev s pomočjo strokovnjakov razvija pristen odnos z naravo ter na posameznih krajših postojankah doživlja pravo zdravilno terapijo.

Znanstveniki dokazujejo, da lahko že dve uri preživeti v gozdu okrepita imunski sistem, glede na nekatere raziskave celo za 50%. Vzrok za to pripisujejo fitoncidom, naravnim antibiotikom, ki jih drevesa in rastline izločajo v zrak kot lastno zaščito pred škodljivimi insekti in mikroorganizmi. Vdihovanje svežega gozdnega zraka bogatega s fitoncidi je sodeč po raziskavah odlična preventiva proti malignim obolenjem, zdravilni učinek pa naj bi se kazal tudi pri bolnikih s povišanim krvnim tlakom, depresijo, nespečnostjo itd.

Udeleženci Gozdnega selfnessa se bodo tako na posameznih postojankah sproščali in predajali zdravilnim učinkom posameznih vrst dreves (objemanje dreves in navdajanje z energijo, počitek pod drevesi v visečih mrežah in zvočna terapija - sproščanje ob subtilnih zvokih narave); okušali lokalno, na ekološki način pridelano hrano domačih ponudnikov združenih pod imenom Grape; spoznali očiščevalno kuro s sirotko, ki so jo tekom tisočletja zaradi hranilnih sestavin slavili kot čudežno sredstvo; razstrupljali z zeliščnim čajem; namakali noge v kopeli iz senenega drobirja; ob tolmunu izvajali dihalne in gibalne vaje sproščanja; spoznavali zdravilne učinke sive in rjave gline (polaganje obkladkov, ki posrkajo in odstranijo strupe iz telesa) itd.

Skozi program bodo udeleženci doživljali prerojenost telesa in duha, sprostitev in vse to v zavetju  narave, s pomočjo naravnih elementov in materialov ter brez poseganja v naravo. Navsezadnje se je velikokrat potrebno vrniti ravno k naravi, da bi odkrili svoje pravo bistvo.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja borutp.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...