www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Sejalec 2014 je Odprta kuhna

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Sejalec 2014 je Odprta kuhna

Avtor BTPS
Datum
14. oktober 2014
Tip
Novica

Na Dnevih slovenskega turizma v Portorožu so bila podeljena nacionalna priznanja za inovativnost in kreativnost v turizmu. Naziv SEJALEC 2014 je pripadel tržnici sveže pripravljenih dobrot Odprta kuhna.

Na letošnji poziv Sejalec je prek portala Banke turističnih priložnosti Slovenije prispelo 26 prijav, kar je največ v enajstletni zgodovini poziva. Med prijavljenimi novostmi, uvedenimi v slovenski turizem v zadnjih dveh letih, je devetčlanska strokovna komisija v večstopenjskem  ocenjevalnem postopku izbrala tri finaliste. Ti so postali produkti Med brancine in klapavice s kajaki, kanuji in supi prijavitelja Fonda.si, d. o. o., Večerja na zajli prijavitelja Jezeršek gostinstvo, d. o. o., in Odprta kuhna podjetja Olam, d. o. o.  Le slednji se je okitil tudi z nazivom sejalec 2014.

Kot je zapisala strokovna komisija pod vodstvom dr. Dejana Križaja, je projekt Odprta kuhna Pogačarjev trg sredi Ljubljane preobrazil v priljubljeni prostor za petkovo druženje. To je tako postal čas, ko se domačini in turisti pomešajo med številnimi stojnicami s kakovostno ponudbo jedi gastronomskih regij Slovenije v družbi mednarodnih kulinaričnih specialitet, nad katerimi bdi skrbna roka organizatorja. Odprta kuhna kot turistični produkt je po mnenju komisije v dobrem letu dni presegla vsa pričakovanja ter Ljubljano in z njo Slovenijo postavila na turistični zemljevid sveta, za kar si zasluži naziv Sejalec 2014.

Poseben pomen pri bogatenju slovenskega turističnega trga z inovativno ponudbo je komisija prepoznala še pri dveh prijaviteljih, za kar jima je podelila naziv finalist.

Prvi finalist je postalo družinsko podjetje Fonda.si, zahvaljujoč domiselnosti katerega se je edina morska ribogojnica v Sloveniji prelevila tudi v mednarodno zanimivo turistično atrakcijo. Z edinstvenim, zelenim, naravi prijaznim in izobraževalnim ogledom "morskih njiv", ki je mogoč s fotovoltaičnim hibridnim plovilom, kajakom, kanujem ali supom, podjetje uspešno udejanja elemente trajnostnega turističnega razvoja.

Drugi finalist Sejalca 2014 je postal konzorcij sedmih lokalnih partnerjev z gostinstvom Jezeršek na čelu. Ti so v kratkem času ustvarili edinstveno kulinarično doživetje na nenavadni lokaciji, v mini restavracijah krvavške kabinske žičnice. Poleg turističnega produkta je inovativen tudi prodajni model, saj se Večerja na zajli med različnimi ciljnimi skupinami uspešno prodaja kot darilo za posebne priložnosti. Konzorcij s sodelovanjem in svežimi idejami dokazuje, da lahko iz malih, ločenih produktov nastane novo, povezano, privlačno in nenavadno doživetje.

Več informacij o nagrajencih najdete na:
odprtakuhna.si
fonda.si
jezersek.si/dogodki/vecerja-na-zajli.html

Več o pozivu Sejalec 2014 najdete TUKAJ.

_______________

Prvega sejalca je leta 2004 prejel ljubljanski hostel Celica, sledili so mu termalna riviera Term Čatež, kolesarsko potepanje po Panonskih Termah, Kekčeva domačija, portal Sloveniabike.com, potniško pristanišče Koper, Eskimska vas Krvavec, kulinarično središče Okusiti Slovenijo, Bohinj Park EKO hotel, Gastronomski zakladi Istre, GoOpti, VitaGen - z gensko sliko do znanja za zdravje in Penzion Luče.
 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...