www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Splavarjenje po krajinskem parku Drava

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Splavarjenje po krajinskem parku Drava

Avtor zjesen
 

Natečaj : Snovalec 2015

31.03.2015
Datum
3. april 2015
Tip
Ideja
Ponujam

Krajinski park Drava je biser narave našega področja. Nekoč, ko Drava še ni imela kanala, je ta del rečne poti služil kot splavarska transportna pot skozi  Ptuj naprej po ozemlju Hrvaške in po Donavi do Črnega morja. Mnogi domačini še vedno pripovedujejo zgodbe o tem. Da bi nazorneje predstavili to tradicijo, bomo v Turistično splavarskem društvu Krajinski park Drava prvič po letu 1968, ko so tukaj potovali zadnji splavi, zopet izgradili leseni splav in se podali na pot do Ptuja.

Splavarski spust bo pilotski poizkus vzpostavitve novega ekološkega turističnega produkta, ki bo zajemal vse okvirje zaščitno naravovarstvenega območja in bo izjemno naravnan k izobraževanju, ohranjanju narave in njenih habitatov. Prav tako pa bo izobraževalne narave za udeležence, ki bodo želeli prisluhniti zgodovini transporta lesa in splavarskim zgodbam v teh krajih pred 2. sv. vojno.

Pot nazaj nas bo vodila po kolesarskih poteh in možnostih spoznavanja lokalne kulinarike.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja zjesen.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...